بی توجهی مالکان خانههای خالی به سامانه املاک و اسکان
در سال های گذشته همزمان با افزایش قیمت مسکن بسیاری از مالکان تصمیم گرفته اند که واحدهای مسکونی خود را خالی نگه دارند و به نوعی احتکار کنند تا از طریق آن بتوانند قیمت ها را افزایش دهند امادر سال های گذشته همزمان با تصویب قانون اخذ مالیات از خانه های خالی سعی شد بخشی
در سال های گذشته همزمان با افزایش قیمت مسکن بسیاری از مالکان تصمیم گرفته اند که واحدهای مسکونی خود را خالی نگه دارند و به نوعی احتکار کنند تا از طریق آن بتوانند قیمت ها را افزایش دهند امادر سال های گذشته همزمان با تصویب قانون اخذ مالیات از خانه های خالی سعی شد بخشی از مشکلات خانههای خالی برطرف شود اما متاسفانه به دلیل عدم همکاری مالکان خانههای خالی بخشی از این واحدها به بازار عرضه نشد و همین امر باعث شد که دیگر بسیاری متقاضیان امیدی به خانه دار شدن از طریق عرضه خانه های خالی را نداشته باشند.
ابوالفضل نوروزی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفته بود: بیش از ۱۲ میلیون نفر در سامانه املاک و اسکان خوداظهاری کرده اند که با توجه به میانگین اعضای خانواده هر فرد که شامل ۳نفر می شود تاکنون حدود ۴۰ میلیون نفر در سامانه املاک و اسکان تعیین تکلیف شدهاند.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه ۷۵ میلیون و ۱۸۹ هزار کد ملی در سامانه املاک و اسکان ثبت شده که سکونتگاه های آنها مورد شناسایی قرار گرفته است گفت: ۲۱ میلیون سکونت در سامانه املاک و اسکان شناسایی و ۱۱ میلیون مالکیت از سوی وزارت راه و شهرسازی تشخیص داده شده که از این تعداد ۴ میلیون نفر خوداظهاری کرده اند.
همچنین پیش از این هم هادی سبحانیان رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه در بحث شناسایی خانه های خالی هدف ما اخذ مالیات از دانه درشت ها بوده است، گفت: ۵۰۰ هزار خانه خالی براساس قانون شناسایی کرده ایم اما هدف ما از اجرای این قانون اخذ مالیات از بانک ها و یا اشخاص حقوقی بوده است که چندین خانه خالی داشته و در حال حاضر سه بانک بیشترین خانه خالی را دارند که با پیگیری های صورت گرفته از این تعداد ۱۸۲ هزار واحد خانه خالی به بازار عرضه شده است.
یک درصد از درآمد های مالیاتی نقد شده است
در همین زمینه هم رحیمی مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرده بود: مطابق اطلاعات وزارت راه و شهرسازی و سامانه املاک و اسکان ۶۶ هزار و ۴۸ واحد مسکونی خالی از سکنه در سال ۱۴۰۰ در سامانه ثبت شده که مالیات تشخیص داده شده برای این واحدها یک و نیم همت بوده است.
وی ادامه داد: تعداد زیادی از برگه های مالیاتی واحدهای خالی از سکنه در مراحل رسیدگی مجدد و در مرحله دادرسی قرار دارد و ۱۲۰۰ واحد مسکونی هم خالی بودن آنها قطعی شده و حدود ۱۰۸۸ واحد مالیات پرداخت کردهاند که در مجموع حدود ۱۲ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ مالیات پرداخت شده است.
رحیمی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ تعداد واحدهای خالی که وزارت راه و شهرسازی معرفی کرده ۵۹ هزار و ۱۱۰ واحد مسکونی بوده است گفت: طبق ارزیابی های صورت گرفته پیش بینی میشد که در سال ۱۴۰۰ ،۷۰۰ همت مالیات و در سال ۱۴۰۱ ۷۵۰ همت تومان درآمد مالیاتی کسب کنیم اما در طی این دوسال تنها یک درصد درآمد مالیاتی که حدود ۷۰۰ میلیون تومان بوده درآمد مالیاتی کسب شد.
معرفی تنها ۱۲۰ هزار خانه خالی به سازمان امور مالیاتی
در همین زمینه سلطانی کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه شناسایی و عرضه واحدهای مسکونی خالی از سکنه نقش بسیار موثری در بهبود وضعیت مسکن و همچنین رونق بازار مسکن دارد گفت: طبق آمار های ارائه شده در ۷۴ ماه گذشته ما رکود بی سابقه داشتهایم. به طوری که تورم نقطه به نقطه در مسکن تک رقمی و به ۹.۴ درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه دریافت مالیات از خانههای خالی مشمول واحدهای مسکونی فرسوده، واحدهای مسکونی روستایی و واحدهای مسکونی در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر نمی شود گفت: از سال ۱۴۰۰ که پایه مالیاتی به شمار می رود تاکنون ۱۲۰ هزار خانه به سازمان مالیاتی معرفی شده است.
قوانین بازدارنده باید برای اجرای اخذ مالیات از خانههای خالی تصویب شود
همچنین در این رابطه عباس جهانبخش کارشناس مسکن در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه سیاست ایجاد خط محدوده شهری باعث شده است تا ۸۰درصد قیمت مسکن در شهرهای بزرگ، مربوط به قیمت زمین شود گفت: از سوی دیگر، قانون مالیات خانههای خالی و لوکس اجرا نمیشود دولت برای جدا شدن از این وضعیت میتواند با وضع قوانین بازدارنده مانند مالیات از خانههای خالی برای کاهش قیمت مسکن اقدام کند. در نتیجه طبقه سوداگر را از این بازار دور میشود.
او تصریح کرد: برخی مخالفان عرضه زمین، موانعی مانند کمبود زمین را بهعنوان مانع عرضه زمین معرفی میکنند. ایندرحالی است که براساس اسناد آمایش سرزمینی، ایران امکان استفاده پانزدهدرصدی از زمین برای توسعه سکونتگاهی وجود دارد که امروز کمتر از یکدرصد آن در شهرها و روستاها استفاده شده است.
شناسایی خانه های خالی تنها از طریق سامانه املاک و اسکان امکان پذیر است
همچنین در این رابطه حاجی دلیگانی نماینده مجلس در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه اخذ مالیات از خانههای خالی نقش بسیار موثری در بهبود وضعیت بازار مسکن دارد گفت: دولت اگر بتواند اجرای این سیاست ها را از طریق تکمیل سامانه املاک و اسکان اجرایی کند به طور قطع ما شاهد آن خواهیم بود که تمامی دلالان و سوداگران از بازار مسکن فراری می شوند.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی بازار مسکن نیازمند افزایش تولید و عرضه مسکن است که بخشی از این نیاز از طریق خانه های خالی تامین می شود. بنابراین در این بازار از طریق همکاری دستگاه های دیگر می توان سامانه املاک و اسکان را تکمیل و در نتیجه خانه های خالی و مالکانی که دارای چندین واحد مسکونی خالی از سکنه هستند شناسایی کرد. سامانه املاک و اسکان در حال نیازمند اتصال سامانه خانوار است که امیدواریم با اجرای آن بتوانیم برای بازار مسکن تصمیم گیری و برنامه ریزی دقیق تری انجام دهیم.
گفتنی است، روز گذشته هم فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی در نشست مشترک با اعضای کمیسیون عمران در خصوص سامانه املاک و اسکان گفت: اقداماتی برای ساخت مسکن انجام شده و هم اکنون ما در حال اقدامات تکمیلی هستیم. در این جلسه درخصوص تأمین منابع مالی برای ادامه پرداخت تسهیلات به متقاضیانی که پیشتر وام دریافت کردهاند و نیز برای متقاضیان جدید بحث و تبادل نظر شد.به زودی جلسه شورای عالی مسکن برگزار خواهد شد تا به بررسی چالشهای موجود در تأمین منابع مالی و سایر مشکلات پرداخته شود. در خصوص امکان ثبتنام متقاضیان جدید در سامانه املاک و اسکان، تغییری در سامانه ایجاد نشده است و تأکید کمیسیون عمران بر ادامه ثبتنامها است.
با توجه به اهمیت سامانه املاک و اسکان در شناسایی خانههای خالی امیدواریم هرچه سریعتر این سامانه از طریق اتصال دستگاه ها از جمله سامانه خانوار وزارت کشور بتوانند به بازار مسکن سامان دهد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰