افزایش ۹۸ درصدی تحویل سوخت به نیروگاههای کشور تا ۲۰ آبان ماه
امروز میز اقتصاد به بررسی علل بررسی دلایل محدودیتهای برق و راهکارهای رفع آن با حضور ویس کرمی مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، اسکندری سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی، سعید توکلی مدیر عامل شرکت ملی گاز، شریعتی عضو کمیسیون انرژی و عنایتی کارشناس انرژی پرداخت. در ابتدای این برنامه با توجه
امروز میز اقتصاد به بررسی علل بررسی دلایل محدودیتهای برق و راهکارهای رفع آن با حضور ویس کرمی مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، اسکندری سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی، سعید توکلی مدیر عامل شرکت ملی گاز، شریعتی عضو کمیسیون انرژی و عنایتی کارشناس انرژی پرداخت.
در ابتدای این برنامه با توجه به موضوع برنامه تعدادی از مهمانهای که دعوت شده بودند حضور نیافتد که بعد از پیگیریهای صورت گرفته در انتهای برنامه تعدادی از آنها به صورت تلفنی اقدام به صحبت کردند.
در این برنامه عنایتی کارشناس انرژی با بیان اینکه ناترازی برق به این معنا است که ما نیروگاه برای تولید برق نخواهیم داشت گفت: نیروگاهها به گاز نیاز دارند و در زمستان این تامین گاز کاهش میآید و ما باید از سوخت مایع استفاده کنیم و امسال از شهریور ۱۴۰۳ تا ۲۰ آبان ما سه میلیون متر مکعب گاز کمتری داریم بنابراین برای تامین گاز باید از ذخایر استفاده شود.
وی ادامه داد: در فصل سرد سال میزان مصرف گاز افزایش مییابد گفت: آمار هواشناسی حاکی از آن است که دمای کاهشی نسبت به سال گذشته شاهد نبودیم، اما تا ۲۰ آبان گاز کمتری به نیروگاهها داده شده است.
او افزود: ۵۰۰ تا ۶۰۰ لیتر گاز کمتری به نیروگاهها رسیده است. میزان ذخایر نیروگاههای ما تا آبان ۱۰۰ میلیون لیتر به آن اضافه شد. سال ۱۴۰۳ تا آبان ماه یک سوم ذخایر کم شد و کار به قطعیهای دو ساعته رسیده است.
این کارشناس انرژی با بیان اینکه د رایران در حال حاضر چهارده نیروگاه مازوت سوز داریم که نیروگاههای با سن بالا هستند و دو نیروگاه یک دهه است که هیچ مازوتی در آنها مصرف نشده است گفت: برای نیروگاهها در ابتدا گفته شد که مازوت سوزی متوقف میشود، اما بعدا اعلام شد که میزان مازوت سوزی کمتر میشود، اما در حال حاضر شاهد آن هستیم که همچنان مازوت سوزی در کشور ما ادامه دارد و روند مصرف آن کاهش جدی پیدا نکرده است و در سه نیروگاه که متوقف شده کمتر از ۵ درصد در پیک برق تاثیر دارد.
عنایتی با بیان اینکه ما در زمستان ناترازی گاز داریم که باعث میشود تامین انرژی دچار محدودیت شود و نیروگاهها نیاز به سوخت مایع دارند که این خروجی اش قطع برق است گفت:کوتاهترین راهی که به آن اشاره شد این است که ما از شهریور ماه تا آبان ماه ناکارآمدی داشتیم که به قطعی برق اکنون رسیدیم. ما تا رسیدن به فصل سرد زمان داریم و باید گاز و گازوئیل نیروگاهها تامین شود و برای اینکه بتوانیم از شرایط فعلی کوتاه مدت گذر کنیم از این راهکارها باید استفاده کنیم.
در ادامه این برنامه شریعتی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اکنون وزارت نیرو آنچه که به ما اعلام کرده است این است که نسبت به کاهش ذخایر سوخت مایع نیرو گاهها هشدار دادیم گفت: در تابستان امسال حدود شش درصد تامین گاز نیروگاهها کاهش پیدا کرده است و با توجه به آنکه ما در زمستان که افزایش میزان مصرف سوخت داریم مجبور شدیم در تابستان گاز کمتری استفاده کنیم.
او گفت: پروژه گاز ترکمنستان به دلایلی متوقف شد و سال گذشته با دیپلماسی منطقه انجام شد و ما توانستیم سال گذشته بدهی را تصفیه کنیم و گاز را بگیریم، اما اکنون میبینیم که هنوز بحث دیرکرد بدهیها وجود دارد و مسأله هنوز حل نشده است و ما اکنون به آن نیاز داریم، اما در صورت واردات گاز از ترکمنستان ما میتوانیم این ناترازیها را جبران کنیم.
او گفت: در تابستان وزارت نفت گاز را تامین نکرده و در تابستان سوخت مایع استفاده شده و این عدم یکپارچگی را نشان میدهد و تحلیل من این است که مشکل از شرکت پخش فرآوردههای نفتی است که باید اعلام میکردند که واردات گازوئیل انجام میشد.
شریعتی یادآور شد: یکی از راهکارهای کوتاه مدت برای کنترل ناترازی آن است که باید جلوی قاچاق گازوئیل گرفته شود چراکه در حال حاضر ده میلیون لیتر قاچاق گازوئیل داریم که باید از وقوع آن جلوگیری شود در حال حاضر یکی از پالایشگاهها ۱۱۵ هزار تن کدر کرده که نیاز به شناور دارد. برای میان مدت ما باید به سوی تجدید پذیرها و استفاده از آنها برویم بالا بردن راندمان نیروگاهها ابلاغ شده، اما هنوز اجرای آن شروع نشده است و بالای سی میلیون دلار ارزش نیروگاههای ما است.
در ادامه این برنامه سعید توکلی مدیر عامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه بحث انرژی به گونهای نیست که امروز و دیروز ناترازی آن اتفاق افتاده باشد و دلایل زیادی دارد که یکی از آنها مربوط به مصرف گاز نیروگاهها است به طوری که بیش از ۷۲ درصد از مصرف گاز ما مربوط به نیروگاهها است گفت: در سالهای قبل برای دستگاههای مختلف تکالیفی تعیین شده و شورای عالی انرژی در سال ۹۹ مصوب کرده است که اگر ما بخواهیم گاز بیشتری بدهیم یکی از روشها این است که میزان بهینه سازی و صرفه جویی را در بخشهای سوخت بتوانیم آن را بهتر کنیم.
او افزود: امسال در مقایسهای که میکنیم ۱۵ درصد از سوخت نیروگاهها سوخت مایع و مابقی گاز است. وزارت نفت نسبت به سال گذشته میزان سوخت معادل مایعی که به نیروگاهها داده است افزایش داده است و به هیچ عنوان کاهشی در تحویل گاز به نیروگاهها اتفاق نیفتاده است. در ارتباط با سوخت معادل شما فقط باید سبد را در نظر بگیرید و گازی که ما تحویل دادیم شاید عدد آن به صورت مقطعی کمتر بوده باشد، اما میزان آن به صورت تجمیعی محاسبه میشود و عدد آن بیشتر هم میشود.
وی افزود: اصلا کاهشی در تأمین گاز نیروگاهها اتفاق نیفتاده و نیروگاهها قرار بوده بخشی از سوخت را به عنوان معادل گاز و بر اساس بهرهوری دریافت کنند. همچنین میزان سوختی که تحویل داده شده مناسب و حتی از برنامه جلوتر بوده است.
درادامه این برنامه ویس کرمی مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: در سی و یک روز شهریور ماه تامین گاز نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است و در زمینه نفت کوره حدود ۲۴ میلیون لیتر بوده است و در مجموع سوخت مایع ۵۰ درصد افزایش تحویل نسبت به سال گذشته داشتیم.
ویس کرمی تاکید کرد در مجموع تا بیست روز اول آبان ۹۸ درصد افزایش تحویل سوخت داشتیم. این در حالیست که سطح ذخایر سوخت یک تابع چند وجهی است و بستگی به عوامل متعددی دارد و مصرف هم به همین صورت است و باید به آن توجه داشت.
او افزود: ما به نیروگاهها سوخت را تحویل میدهیم. ما از یک شهریور تا پانزده آبان ذخایر گازمان ششصد میلیون لیتر کاهش پیدا کرد. افزایش تولید فرآوردههای نفتی که افزایش گاز چه نفت کوره به تولیدات مان افزوده شده است.
در ادامه این برنامه اسکندری سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی هم گفت: از ابتدای سال تا کنون برقی که در نیروگاههای حرارتی تولید شده دو درصد بیشتر از سال گذشته بوده است و ما به سمت افزایش راندمان رفتیم و باعث شد با سوخت کمتری انرژی بیشتری تولید شود.
او افزود: ما امسال به صورت تجمعی نسبت به سال گذشته ۴/۸ میلیارد گاز کمتری دریافت کردیم که باید با سوخت مایع و مازوت تامین میشد. مخازن ما وضعیت خوبی ندارند و امسال ما ۱/۲ میلیارد سوخت داریم و مصرف گاز هم نسبت به سال گذشته افزایش خواهد داشت. امیدوارم ما بتوانیم در چند روز باقی مانده ذخایر را به خوبی حفظ کنیم و ذخایر از این پایینتر نیاید. بهره برداری از نیروگاهها در حال انجام است و ما بیش از دو میلیارد ذخایر نیروگاه هایمان کم است و دریافت گازمان هم عدد آن پایینتر است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0