همشهری آنلاین – گروه سیاسی: لاریجانی در نخستین مقصد سفر منطقهای خود، به دمشق رفت تا با مقامهای ارشد سوریه درباره تحولات منطقه و همچنین مناسبات دوجانبه بحث و تبادل نظر کند. مشاور ارشد رهبر معظم انقلاب پس از دمشق، راهی بیروت شد؛ سفری که از جنبههای مختلف حائز اهمیت ویژهای است.
لاریجانی در حالی ظهر جمعه وارد بیروت شد که این سومین سفر یک مقام بلندپایه ایرانی به لبنان طی حدود ۴۰ روز اخیر است. طی هفتههای اخیر عباس عراقچی، وزیر امورخارجه و محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس نیز طی سفرهایی، با مقامهای ارشد لبنانی درباره موضوعهای مختلف، ازجمله استمرار جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه بحث و تبادل نظر کرده بودند.
دستورکارها
– دیدار با حموده صباغ، رئیس پارلمان سوریه
– گفتوگو با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه
– زیارت حرم حضرت زینب(س)
– زیارت حرم حضرت رقیه(س)
– دیدار با نجیب میقاتی، نخستوزیر لبنان
– بحث و تبادل نظر با نبیه بری، رئیس مجلس لبنان
محورهای رایزنی
– رایزنی درباره تشدید تجاوزهای رژیم صهیونیستی به لبنان و غزه
– ضرورت مقابله با استمرار حملات صهیونیستها به غزه و لبنان
– تأکید بر لزوم پایان دادن به نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه
– تأکید بر لزوم پایبندی به حقوق تاریخی فلسطین و حمایت از مقاومت مردم فلسطین و لبنان به هر وسیله
– بررسی راههای تقویت روابط ایران و سوریه
– بحث و تبادل نظر درباره حملات مستمر رژیم صهیونیستی به لبنان
– انتقال پیام رهبرمعظم انقلاب به نبیه بری، رئیس مجلس لبنان
– تأکید بر حمایت ایران از مردم و مقاومت لبنان
– تأکید بر توسعه مناسبات دوجانبه تهران – بیروت
پیام رهبر معظم انقلاب به رئیس پارلمان لبنان
علی لاریجانی روز جمعه پس از دیدار با نبیه بری، رئیس مجلس لبنان در جمع خبرنگاران، حاضر شد و به سؤالات آنان پاسخ داد که مهمترین محورهای آن را در ادامه میخوانید:
– ایران در همه شرایط پشتیبان ملت و مسئولان لبنان است. بهویژه در وضعیت کنونی که شرایط سختی توسط رژیم صهیونیستی برای ملت لبنان ایجاد شده است.
– این سفر برای آن بود که اعلام کنیم در همه شرایط از ملت و مسئولان لبنانی حمایت میکنیم.
– امیدواریم هرچه زودتر مردم مناطق جنوب لبنان بتوانند به خانههای خود بازگردند.
– ما از هر موضوع مهم که مسئولان و مقاومت لبنان آن را بپذیرند، حمایت میکنیم.
– بهدنبال برهم زدن چیزی نیستیم و هدف ما حل مسائل است. آنهایی که بهدنبال برهم زدن اوضاع هستند، نتانیاهو و دار و دستهاش هستند. دوستان و دشمنان خود را بشناسید.
– حامل پیام رهبر معظم انقلاب به نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان بودم.
– ما در همه شرایط از مقاومت حمایت میکنیم، اما خودشان میدانند چه کاری باید انجام دهند.
سفر به بیروت زیر آتش صهیونیستها
یکی از نکاتی که در جریان سفر مشاور رهبر معظم انقلاب به بیروت مورد توجه رسانهها قرار گرفت، ورود لاریجانی به فرودگاه بیروت، آن هم در شرایطی بود که ارتش رژیم صهیونیستی همزمان در حال بمباران مناطقی در اطراف این منطقه بود. این موضوع بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی داشت.
چرا حضور در دمشق و بیروت مهم است؟
سفر مشاور ارشد رهبر معظم انقلاب به سوریه و لبنان از جنبههای مختلف دارای اهمیت ویژهای است که به برخی از آنها در ادامه اشاره میشود.
– استمرار حمایت ایران از محور مقاومت: سفر مقامهای ارشد ایرانی به بیروت و دمشق طی ماههای اخیر یک پیام ویژه دارد؛ اینکه جمهوری اسلامی تحت هر شرایطی از محور مقاومت حمایت میکند و دروغپردازیها و فضاسازیهای رسانهای، تأثیری بر این راهبرد محوری تهران ندارد.
– تأکید بر تقویت مناسبات تهران – دمشق: رسانههای غربی طی ماهها و هفتههای اخیر تلاش کردند اینگونه جلوه دهند که دمشق در حال فاصله گرفتن از تهران و نزدیک شدن به محور غربی – عربی است؛ ادعایی که با دروغپردازیهای مختلفی نیز همراه شد. در چنین شرایطی مباحث مطرح شده در جریان سفر لاریجانی به سوریه نشان میدهد تهران و دمشق همچنان در مسیر توسعه مناسبات دوجانبه گام برمیدارند و دیدگاههای مشترکی درباره تحولات منطقهای دارند.
– رایزنی درباره روند آتش بس: سفر لاریجانی به بیروت در شرایطی انجام شد که براساس اعلام رسانهها، سفیر آمریکا در بیروت پیشنویس توافقی را برای آتشبس میان رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان به نبیه بری، رئیس پارلمان این کشور تحویل داده است؛ پیشنویسی که گفته میشود با نظر مستقیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا تدوین شده است. بنابراین رایزنی تهران – بیروت درباره آتشبس در لبنان از دلایل اهمیت ویژه سفر لاریجانی به این کشور بهشمار میرود.
– گسترش مناسبات ایران و لبنان: دیدار لاریجانی با مقامهای ارشد لبنانی، نشان داد برخلاف فضاسازی رسانههای آمریکایی و غربی، همکاریهای راهبردی تهران و بیروت دچار هیچگونه خللی نشده است. طی روزهای اخیر برخی رسانههای آمریکایی تلاش کرده بودند با نقلقولهای غیرواقعی از برخی مقامهای لبنانی، مانند نبیه بری، اینگونه جلوه دهند که میان دوطرف اختلافهایی وجود دارد؛ نقلقولهایی که از سوی نبیه بری نیز تکذیب شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0