کد خبر : 138244
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۲
5 بازدید

دستیابی محققان ایرانی به دانش فنی مفید در صنعت باتری دنیا

دستیابی محققان ایرانی به دانش فنی مفید در صنعت باتری دنیا

در فناوری ساخت باتری‌های  اسید سرب، از سبک ترین و قدیمی‌ترین ماده یعنی گرافن استفاده شده است. آرش قاضی تبار، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با اشاره به محصول تولیدی این شرکت که نسل جدیدی از باتری ها است، گفت: باتری اسید سرب ، قدیمی‌ترین نوع ذخیره ساز انرژی در دنیا و داخل کشور بوده

در فناوری ساخت باتری‌های  اسید سرب، از سبک ترین و قدیمی‌ترین ماده یعنی گرافن استفاده شده است.

آرش قاضی تبار، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با اشاره به محصول تولیدی این شرکت که نسل جدیدی از باتری ها است، گفت: باتری اسید سرب ، قدیمی‌ترین نوع ذخیره ساز انرژی در دنیا و داخل کشور بوده و در سند‌های تحول و نقشه راه‌ علمی کشور‌های دنیا قرار گرفته و به دلیل امکان استفاده در صنایع مختلف و ایجاد تحول در اکثر صنایع، بسیار مورد توجه جهانیان است.  زیرساخت های این محصول داخل کشور فراهم شده اند؛ اما با توجه به این که تب باتری‌های لیتیومی بسیار داغ است و زیرساختی در داخل کشور وجود ندارد، از این رو فناوران شرکت دانش بنیان ما، باتری‌های اسید سرب را تولید کرده اند. در فناوری ساخت باتری های  اسید سرب، از سبک ترین و قدیمی ترین ماده یعنی گرافن ( یک ماده خالص بر پایه کربن)  استفاده شده است.  این ماده به دلیل ساختار سبک، در آینده نزدیک، یک ماده تحول آفرین معرفی خواهد شد که تمام صنایع را درگیر خواهد کرد.

او افزود:  این ماده سبک‌ترین ماده دنیا است و می‌تواند باعث کاهش وزن تجهیزات شود و در کنار آن خواص ویژه‌ای برای آن‌ها ایجاد کند که در باتری‌ها و ابرخازن ها بیشتر کاربرد دارد. در قطعات باعث افزایش مقاومت به خوردگی، بهبود جذب امواج الکترومغناطیسی و محافظت از وسایل و تجهیزات در برابر این امواج و کاهش وزن آن‌ها می‌شود. همچنین در جاذب‌ها باعث بهبود جذب آلاینده‌های آلی و معدنی از پساب‌ها می‌شود. طول عمر باتری اسید سرب بین ۲ تا ۳ برابر و ظرفیت آن نیز ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش داشته و قیمت تمام شده آن نسبت به مشابه خارجی ۱۰ برابر ارزان تر است.  قیمت باتری فقط ۲۰ درصد افزایش داشته و نسبت به نمونه‌های جهانی که ژاپن و استرالیا هستند ۲۰۰ درصد افزایش قیمت دارند. 

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیان کرد: این باتری ها از دو نوع رزرو و ups بوده و در حال حاضر در  تیراژ های پایین تر در دست تولید هستند. از باتری های اسید سرب در  توربین‌های بادی، سیستم‌های زیرساخت مخابرات و در سیستم‌های سولار  به خصوص در مکان هایی که اختلاف دمایی زیادی وجود دارد، استفاده می شود. بیشترین خریدار این محصول صنایع برق، الکترونیک، مخابرات، توربین‌های بادی، سولار و زیرساخت‌ها هستند. ظرفیت تولید در نظر گرفته برای سال جاری ۲۰۰ هزار آمپر ساعت بوده؛ اما در سال های آتی این عدد به ۲۵ درصد ظرفیت کل و ۵۰ درصد ظرفیت کل باتری اسید سرب خواهد رسید. 

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn