(تصاویر) زندگی خصوصی، عکس های شخصی و بیوگرافی استیو جابز
استیو جابز با نام کامل استیون پال جابز، در ۲۴ فوریه ۱۹۵۵ (۵ اسفند ۱۳۳۳)، در سان فرانسیسکو متولد شد. وی یکی از چهرههای پیشرو در صنعت رایانه بهحساب میآید و بنیانگذار شرکت اپل است. استیو جابز سرانجام در ۵۶ سالگی و بر اثر بیماری سرطان درگذشت. استیو جابز در ۲۱ سالگی به همراه دوستش
استیو جابز با نام کامل استیون پال جابز، در ۲۴ فوریه ۱۹۵۵ (۵ اسفند ۱۳۳۳)، در سان فرانسیسکو متولد شد. وی یکی از چهرههای پیشرو در صنعت رایانه بهحساب میآید و بنیانگذار شرکت اپل است. استیو جابز سرانجام در ۵۶ سالگی و بر اثر بیماری سرطان درگذشت.
استیو جابز در ۲۱ سالگی به همراه دوستش استیو وزنیاک شرکت اپل را تاسیس کرد. اولین یارانه شخصی که شرکت اپل به بازار معرفی کرد، اپلI نام داشت. یکسال پس از آن یعنی در سال ۱۹۷۷ اپلII نیز راهی بازار شد.
بیوگرافی استیو جابز
استیو جابز در ۲۴ فوریه سال ۱۹۵۵ در سانفرانسیسکو از مادری به نام جوئَن کارول شیبل که از تبار آلمانی-سوییسی بود و پدری سوری و مسلمان به نام عبدالفتاح جان جندلی که هردو دانشجو بودند زاده شد. کارول و عبدالفتاح در آن زمان هنوز با هم ازدواج نکرده بودند. هنگامیکه استیو به دنیا آمد جندلی و جوئن شیبل هر دو ۲۳ ساله بودند و نمیتوانستند فرزندشان را بزرگ کنند. جوئن که از یک خانواده مسیحی محافظهکار بود، نمیتوانست خانوادهاش را متقاعد کند که با یک عرب مسلمان ازدواج کند.
دوران تحصیل
دوران ابتدایی برای استیو جابز دوران خسته کنندهای بود، اما او توانست با کمک معلم کلاس چهارم خود، کلاس پنجم را بهصورت جهشی طی کند و دوره ابتدایی را یکسال زودتر به اتمام برساند. استیو در سال ۱۹۷۲، از «دبیرستان هومستد» در شهر کوپرتینو در کالیفرنیا فارغالتحصیل شد و در کالج رید در شهر پورتلند ایالت اورگن ثبتنام کرد، اما بعد از یک ترم انصراف داد.
ایده اولیه فونت حروف در مکینتاش
استیو جابز پس از انصرافش، در بعضی از کلاسهای کالج از جمله خوشنویسی شرکت کرد. این هنر در شغل آینده استیو تاثیر بهسزایی داشت. این هنر به او ایده سبک حروف چندگانه را بخشید، که در کامپیوتر مکینتاش دیده میشود.
جابز میگوید: «اگر در کالج وارد آن کلاس (خوشنویسی) نمیشدم، مکینتاش هرگز چندین طرح حروف یا فونتهای فاصلهدار مناسب را نداشت؛ و از آنجایی که ویندوز دقیقاً مکینتاش را کپی کردهاست، کامپیوتر هیچکسی این فونتها و طرحها را نداشت.»
ریشه پیدایش اسم اپل
جابز برنامههای غذایی مختلفی مانند رژیم گیاهخواری یا میوهخواری را آزمایش کرد. در یکی از این برنامههای غذایی میوهخواری بود که نام اپل (سیب) را برای شرکتش برگزید. بهنظر او این نام «زنده، شوخ و آرامبخش» بود.
ترک کردن اپل و تاسیس نکست
استیو جابز در سال ۱۹۸۵ طی یک اختلاف مدیریتی، اپل را ترک و در همان سال شرکت نکست را تاسیس کرد. از مهمترین محصولات شرکت نکست میتوان به نکست کامپیوتر اشاره کرد که بعدها میزبان اولین مرورگر وب شد. در سال ۱۹۹۶، شرکت اپل شرکت نکست را به مبلغ ۴۲۹ میلیون دلار خرید. طی این معامله استیو جابز، مجدداً به اپل بازگشت. از اتفاقات مهم پس از این مسئله در اپل میتوان به معرفی آیپاد در سال ۲۰۰۱، پردهبرداری از آیتیونزاستور در سال ۲۰۰۳ و معرفی آیفون و آیپد در سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۱۰ اشاره نمود.
سهامداری در والت دیزنی
استیو جابز در سال ۱۹۸۶ یک گروه گرافیکی را از بخش گرافیک کامپیوتر لوکاس فیلم خرید. این شرکت که بعدها توسط خودش “پیکسار” نامیده شد، توانست فیلمهای انیمیشن موفقی بسازد. در سال ۲۰۰۶ شرکت والت دیزنی، پیکسار را خریداری کرد. پس از این معامله جابز به سهامدار اصلی والت دیزنی تبدیل شد و به عضویت هیئت مدیره آن درآمد.
زندگی شخصی
فرزند اول استیو جابز «لیزا برنان جابز» بود. مادر لیزا، «کریس ان برنان» نخستین دوست جدی استیو بود. لیزا در حالی در سال ۱۹۷۸ بهدنیا آمد که آنها هنوز ازدواج نکرده بودند. جابز تا مدتها پدری لیزا را انکار میکرد، اگرچه بعدها آن را پذیرفت. در ۱۸ مارس ۱۹۹۱، جابز ۳۶ ساله با «لورن پاول» که ۲۷ سال سن داشت و در آن زمان دانشجوی رشتهٔ MBA در دانشگاه استنفورد بود، ازدواج کرد. این زوج در نهایت صاحب سه فرزند شدند.
بیماری استیو جابز
مشکلات کلیوی جابز (سنگ کلیه) به شکل غیر مستقیم باعث کشف سرطانش شد. هنگامی که جابز در اکتبر ۲۰۰۳ به درخواست اورولوژیست یک اسکن کت از کلیههایش گرفت، معلوم شد که کلیههایش سالم است، اما سایهای را بر روی لوزالمعدهاش نمایان میکرد. پس از بررسیها معلوم شد که او به سرطان مبتلا شدهاست. حتی یکی از پزشکان به او گفت که چند ماه بیشتر زنده نمیماند.
جابز نمیخواست برای برداشتن غده سرطانیاش جراحی شود، درحالیکه این تنها راه حل پزشکی مورد قبول بود. او چند سال بعد با پشیمانی گفت: «واقعاً نمیخواستم بدنم را بشکافند، برای همین سعی کردم بفهمم که آیا راههای دیگری جواب میدهند یا نه؟» پاول میگوید: «یک چیز مهم این بود که او واقعاً آماده شکافتهشدن بدنش نبود. سخت است که کسی را وادار به این کار کنید.»
لجاجت و یکدندگیهای او بعد از تشخیص بیماریاش در اکتبر ۲۰۰۳، نُه ماه طول کشید. در ژوئیه سال ۲۰۰۴، اسکن کت نشان داد که تومور رشد کردهاست و به احتمال زیاد پخش شدهاست. جابز در ۳۱ ژوئیه سال ۲۰۰۴، در مرکز پزشکی دانشگاه استنفورد تحت عمل جراحی قرار گرفت.
نگاه استیو جابز به زندگی
جابز به جان اسکالی، مدیرعامل پیشین شرکت اپل، در زمینه کوتاهی عمر گفته بود: «همه ما زمان و فرصت کوتاهی روی زمین داریم. برای همین ما فقط فرصت داریم که یکی دو کار را به انجام برسانیم. هیچکس نمیداند چه قدر زندگی میکند. من هم نمیدانم. اما احساس میکنم باید تا جوانی هست هرچه میتوانم این فکرها را به انجام برسانم.»
او در سال ۲۰۰۵ نیز در سخنرانی معروفش در دانشگاه استنفورد دیدگاههایش را درباره مرگ و زندگی روشن کرد. او گفت:
«همین که فکر میکنم به زودی میمیرم، مهمترین ابزاری است که کمکم میکند بهترین گزینهها را انتخاب کنم.»
استیو جابز در بخش دیگری از سخنرانیاش میگوید:
«هیچکس دوست ندارد بمیرد. حتی کسانی که دوست دارند به بهشت بروند، دوست ندارند بمیرند تا به بهشت برسند. با این حال مرگ مقصد نهایی همه ماست که کسی تاکنون نتوانسته از آن فرار کند.»
عقاید مذهبی استیو جابز
التر ایزاکسون در مورد جابز میگوید:
او میگفت: «اعتقادم به خدا پنجاه پنجاه است. در بیشتر زندگیام، احساس میکردم باید حیاتی بیشتر از آنچه در مقابل چشمان ماست وجود داشته باشد. من دوست دارم فکر کنم که بعد از مرگ چیزی باقی میماند. این عجیب است که همه تجربه و اندک خردمندی که کسب شده، از بین برود. واقعاً دلم میخواهد که بعد از مرگ چیزی باشد.» او مدتی ساکت ماند و سپس گفت: «شاید مانند یک کلید روشن و خاموش. کلید را میزنی و رفتهای. شاید به خاطر همین است که دوست ندارم محصولات اپل کلید روشن و خاموش داشته باشند.»
الگوی استیو جابز
جابز از طرفداران بیتلز (گروه انگلیسی راک) بود. او در مصاحبهای درباره بیتلز گفته است:
«مدل من در تجارت بیتلز است. آنها گروهی بودند که مانع انرژی منفی یکدیگر میشدند و یکدیگر را به تعادل میرساندند. عملکرد جمعی آنها بالاتر از جمع تک تک افراد گروه بود. کارهای بزرگ در کسب و کار، نه به واسطه توانمندیهای فردی، بلکه با عملکرد تیمی به سرانجام میرسد.»
کناره گیری از مدیرعاملی اپل
استیو جابز در اوت ۲۰۱۱ از سمت مدیرعاملی اپل استعفا داد و تیم کوک، از مدیران ارشد اپل، مدیرعامل شد. استیو جابز نیز به عنوان رئیس هیئت مدیره انتخاب شد. پس از استعفای جابز، سهام اپل در عرض تنها چند ساعت به میزان ۵ درصد افت کرد.
در استعفانامهای که جابز به هیئتمدیره اپل فرستاد، آمده بود:
«من همواره به شما گفته بودم اگر روزی بیاید که نتوانم وظایف خود را بهعنوان مدیرعامل اپل ایفا کنم، شما نخستین کسانی خواهید بود که از این موضوع مطلع خواهید شد. متاسفانه چنین روزی فرارسیده است.»
دارایی استیوجابز
استیو جابز صاحب ۵٫۵ میلیون سهام اپل به ارزش ۲٫۱ میلیارد دلار و و ۱۳۸ میلیون سهام دیزنی به ارزش ۴٫۴ میلیارد دلار بود. فوربز در مارس ۲۰۱۱، ثروت جابز را ۸٫۳ میلیارد دلار و قبل از مرگش (در سپتامبر ۲۰۱۱) ۷ میلیارد دلار برآورد کرد و در جایگاه ۳۴امین فرد ثروتمند امریکا قرار گرفت.
مرگ استیو جابز
استیو جابز در روز ۵ اکتبر ۲۰۱۱ در سن ۵۶ سالگی درگذشت. گواهی فوت جابز نشان میدهد که او حوالی ساعت ۳ بعد از ظهر در خانهاش در پالو آلتو در کالیفرنیا، بر اثر ایست تنفسی ناشی از سرطان لوزالمعده درگذشت. جابز پس از برگزاری یک مراسم تدفین کوچک و خصوصی در تاریخ ۷ اکتبر، در یک قبرستان عمومی به نام «آلتا مسا مموریال پارک» در پالو آلتو به خاک سپرده شد.
منبع: ستاره
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0