لزوم اجرای مسوولیتهای قانونی دستگاهها در قبال جامعه عشایری
به گزار برنا، شایان نادری در شورای عشایری استان همدان با بیان این که عشایر انسانهای شریفی هستند و باید منزلت آنان را حفظ کنیم، اظهار داشت: سازمان امور عشایر ایران به عنوان تنها سازمان باقیمانده از بدنه جهاد سازندگی سابق در حال ارائه طیف وسیعی از خدمات عمرانی و جهادی به جامعه عشایری کشور
به گزار برنا، شایان نادری در شورای عشایری استان همدان با بیان این که عشایر انسانهای شریفی هستند و باید منزلت آنان را حفظ کنیم، اظهار داشت: سازمان امور عشایر ایران به عنوان تنها سازمان باقیمانده از بدنه جهاد سازندگی سابق در حال ارائه طیف وسیعی از خدمات عمرانی و جهادی به جامعه عشایری کشور است.
وی افزود: بیش از 50 دستگاه اجرایی وظیفه قانونی خدماترسانی به عشایر را برعهده دارند ولی در اجرای وظایف خود و خدماترسانی به عشایر کوتاهی میکنند.
نادری ادامه داد: وزارت نیرو دو سال است برای تامین برق و روشنایی در مناطق عشایری مکلف به تامین 220 هزار پنل خورشیدی در سراسر کشور شده ولی متاسفانه آمار پنلهای توزیع شده در میان عشایر در کل کشور به 10 درصد هم نمیرسد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به این که داشتن پروانه مرتع دلیل بر عشایر بودن نیست، گفت: ما در کشور عشایر مازاد نداریم بلکه عشایر جامانده از سرشماری داریم که در سرشماری عمومی کشاورزی که در حال اجرا است، تعیین تکلیف میشوند.
وی یادآور شد: جامعه عشایری 25 درصد از گوشت قرمز مورد نیاز کشور، سه میلیون و 700 هزار تن محصولات زراعی، 460 هزار تن محصولات باغی، 400 هزار تن شیر و 35 درصد از صنایع دستی کشور را تولید میکنند در حالی که تنها 1.2 درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند.
شورای عشایری استان همدان با حضور استاندار و مسوولان دستگاههای اجرایی استان به منظور بررسی، تبادل نظر و تصمیمگیری در خصوص برطرف کردن مشکلات عشایر استان در محل استانداری برگزار شد.
مهاجرت معکوس به مناطق عشایری و روستایی نیازمند تأمین زیرساختهای مناسب است
استاندار همدان نیز در این نشست با اشاره به نقش بیبدیل عشایر در تامین امنیت غدایی کشور اظهار کرد: یکی از چالشهای مهمی که امروز با آن مواجه هستیم مهاجرت از جوامع محلی و عشایری به حاشیه و مناطق شهری است که نه تنها موجب تخلیه روستاها و مناطق عشایری میشود، بلکه به مشکلات اجتماعی و فرهنگی نیز دامن میزند.
حمید ملانوری ادامه داد: این فرآیند بهویژه در مناطق عشایری که نقش مهمی در تولید و تأمین نیازهای غذایی دارند، نگران کننده است.
وی افزود: مهاجرت جوانان عشایری علاوه بر مشکلات اقتصادی، موجب میشود فرهنگ و هویت عشایری در معرض خطر قرار گیرد و اگر نتوانند در محیطهای خود فعالیت کنند، نه تنها برای خود آنان، بلکه برای جامعه شهری نیز مشکلاتی در تأمین منابع غذایی بهوجود خواهد آمد.
استاندار همدان بیان داشت: مهاجرت معکوس و بازگشت جمعیت به مناطق عشایری و روستایی نیازمند برنامهریزی و تأمین زیرساختهای مناسب است و باید تلاش کنیم امکانات لازم از جمله تأمین مسکن مناسب، بهبود شرایط بهداشتی و درمانی، ایجاد اشتغال، تسهیلات مالی و امنیت را برای کسانی که در مناطق عشایری زندگی میکنند، فراهم کنیم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0