تقاضای چین به بازار نفت بازمیگردد
واردات نفت خام چین در ماه نوامبر به بالاترین سطح خود در سه ماه گذشته میرسد، اما علت افزایش خرید بزرگترین واردکننده نفت جهان بیشتر به قیمت برمیگردد تا افزایش تقاضا. به گزارش «شایانیوز» به نقل از ایلنا؛ بر اساس دادههای ردیابی پایانهها و نفتکشها که ازسوی تحلیلگران بخش کالای مؤسسه کپلر (Kpler) و تحقیقات
واردات نفت خام چین در ماه نوامبر به بالاترین سطح خود در سه ماه گذشته میرسد، اما علت افزایش خرید بزرگترین واردکننده نفت جهان بیشتر به قیمت برمیگردد تا افزایش تقاضا.
به گزارش «شایانیوز» به نقل از ایلنا؛ بر اساس دادههای ردیابی پایانهها و نفتکشها که ازسوی تحلیلگران بخش کالای مؤسسه کپلر (Kpler) و تحقیقات نفتی گروه بورس اوراق بهادار لندن (LSEG Oil Research) گردآوری شده است، واردات نفت خام چین احتمال میرود در ماه جاری میلادی (نوامبر) به حدود روزانه ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه برسد که بیشترین رقم از اوت و سومین ماه رقم بالای ثبتشده تاکنون در سال ۲۰۲۴ است.
اگر نتیجه نهایی رقم واردات ماه نوامبر نفت خام چین مطابق برآوردها باشد، بالاترین رقم واردات ماهانه از رقم رسمی ۱۱ میلیون و ۵۶۰ هزار بشکه طی اوت سال ۲۰۲۴ و سومین رقم بالای ثبتشده تاکنون در سال جاری میلادی است.
با این حال، فرض افزایش واردات نفت خام چین بهدلیل بهبود تقاضا ممکن است خوشبینانه باشد، با توجه به ضعیف بودن ظرفیت پالایشی چین، شاخصهای اقتصادی همچنان نشان میدهد دومین اقتصاد بزرگ جهان در حال مبارزه برای شتاببخشی به روند رشد اقتصادی است.
به احتمال زیاد افزایش واردات نفت خام چین در ماه نوامبر به موضوع پایین بودن قیمت مرتبط میشود، زیرا پالایشگاهها از قیمتهای پایین در زمانی که محمولههای واردشده برای این ماه برنامهریزی شده بود، استفاده می کنند.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در اوایل سپتامبر امسال به پایینترین سطح خود در ۳۳ ماه گذشته رسید و در دهم سپتامبر تا ۶۸ دلار و ۶۸ سنت برای هر بشکه دادوستد شد.
قیمت نفت از اوایل ژوئیه امسال روند کاهشی داشته است، زمانی که در بحبوحه افزایش تنشها در خاورمیانه و تصمیم ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیر اوپک (اوپکپلاس) برای به تعویق انداختن تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای (افزایش روزانه ۱۸۰ هزار بشکهای در مرحله نخست)، به ۸۷ دلار و ۹۵ سنت به ازای هر بشکه رسید.
فاصله زمانی بین خرید محمولهها و تحویل فیزیکی به چین از حدود ۶ هفته تا سه ماه بسته به اینکه نفت از کجا تأمین میشود، متغیر است.
این به آن معناست که واردات نفت خام در ماه نوامبر در زمانی تضمین شد که قیمت نفت به پایینترین سطح در سه سال اخیر رسیده بود.
پالایشگاههای نفت چین در گذشته نشان دادهاند زمانی که قیمتها را پایین میدانند، بیشتر از نیازشان نفت میخرند و وقتی قیمتها را بسیار بالا میبینند یا سریع افزایش مییابند، واردات را کاهش میدهند.
این پویایی در واردات نفت خام چین تا کنون در سال ۲۰۲۴ مشهود بوده است، بهطوری که واردات نفت خام این کشور در ۱۰ ماهه امسال ۴۲۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته و بخش بزرگ این ضعف پس از افزایش شدید قیمت نفت خام در سه ماه دوم امسال رخ داده است.
از زمان پایین آمدن قیمت نفت خام در سپتامبر، واردات نفت چین تا حدودی بهبود یافت و در اوایل اکتبر به بالای ۸۰ دلار برای هر بشکه رسید و سپس در محدوده ۷۰ تا ۷۵ دلار قرار گرفت.
قیمتهای ثابت ممکن است نشان دهد پالایشگاههای چینی به جای خرید نفت مازاد برای ذخیرهسازی بهمنظور پالایش در آینده، از خرید حجم نفت خام کافی برای تأمین نیازهای خود خرسند میشوند.
با این حال انتخاب دونالد ترامپ برای دور دوم بهعنوان رئیسجمهوری آمریکا ممکن است محاسبات خریداران چینی را تغییر دهد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰