کد خبر : 144310
تاریخ انتشار : یکشنبه 4 آذر 1403 - 14:26
0 بازدید

نانوفناوری در پزشکی چه کمکی می‌کند؟

نانوفناوری در پزشکی چه کمکی می‌کند؟

متخصص و فعال در حوزه نانوفناوری در پزشکی گفت: علم نانوفناوری به ما کمک می‌کند تا دارورسانی را کاملاً هدفمند و کاربردی انجام دهیم. باشگاه خبرنگاران جوان؛ شیوا خیری – نانوفناوری در پزشکی برای استفاده در زمینه‌هایی مانند تحویل دارو برای پیشرفت و بهینه‌سازی کاربرد دارد. نانوحامل‌ها را می‌توان به عنوان نانوذرات کلوئیدی توصیف کرد

متخصص و فعال در حوزه نانوفناوری در پزشکی گفت: علم نانوفناوری به ما کمک می‌کند تا دارورسانی را کاملاً هدفمند و کاربردی انجام دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ شیوا خیری – نانوفناوری در پزشکی برای استفاده در زمینه‌هایی مانند تحویل دارو برای پیشرفت و بهینه‌سازی کاربرد دارد. نانوحامل‌ها را می‌توان به عنوان نانوذرات کلوئیدی توصیف کرد که برای انتقال مواد درمانی به محل مورد نظر استفاده می‌شوند.

پیمان اسدی، متخصص و فعال در حوزه نانوفناوری در پزشکی در ارتباط تلفنی با برنامه باشگاه دانشمندان جوان ضمن تبیین و تعریف اصلی علم نانوفناوری اظهار کرد: طبیعی است که ما عموماً مقیاس‌هایی را درک می‌کنیم که بیشتر با آن‌ها سروکار داریم. مقیاس ما در حالت عادی متر است و درک مقیاسی مثل نانو شاید کمی برای ما دشوار باشد و حتی نتوانیم تصور کنیم دقیقاً چقدر است. اما مقیاس نانو چیست؟ برای این که مقیاس نانو را متوجه شوید، بهتر است با مثالی که برای شما واضح است آن را درک کنید. یک تار موی سر انسان را تصور کنید؛ معمولاً همه ما وقتی می‌خواهیم چیزی را به نازک بودن تشبیه کنیم، موی سر را مثال می‌زنیم. حال تصور کنید که همین موی سر نازکی که از آن صحبت می‌کنیم به اندازه ۵۰۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰ نانومتر است! شاید حالا بهتر بتوانید تصور کنید که یک نانومتر تا چه اندازه می‌تواند کوچک باشد.

وی در ادامه افزود: نانو ما را به دنیای اتم‌های تشکیل دهنده یک ساختار مولکولی می‌برد، در این دنیای هیجان‌انگیز ما با بررسی اتم‌ها و مولکول‌ها و نوع آرایش آن‌ها می‌توانیم به چرایی بسیاری از ویژگی‌های مواد پی ببریم و مهم‌تر از همه این‌که آن‌ها را دست‌کاری کنیم. نانوتکنولوژی به عنوان یک پتانسیل در زمینه افزایش کارایی مصرف انرژی، کمک به پاک‌سازی محیط زیست، حل مشکلات بهداشتی و حتی کمک به زندگی روزمره ما شناخته می‌شود. گفته می‌شود که این تکنولوژی قادر است هزینه‌ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. طرفداران این فناوری ادعا دارند که محصولات نانوتکنولوژی، کوچک‌تر، ارزان‌تر، سبک‌تر و در عین حال کاربردی‌تر هستند و مهم‌تر این که در تولید آن‌ها انرژی و مواد خام کمتری استفاده شده است.

این فعال در حوزه نانوفناوری در پزشکی با اشاره به دستاورد‌های نانوفناوری در علم پزشکی و درمانی نیز بیان کرد: علم نانوفناوری به ما کمک می‌کند تا دارورسانی را کاملاً هدفمند و کاربردی انجام دهیم. بدان معنا که وقتی قصد استفاده از دارویی برای بیماری خاص را داریم؛ با استفاده از این تکنولوژی که حکم پستچی را پیدا می‌کن دارو را دقیقاً به محل مورد نظر بدن فرد می‌رسانیم و این روند در تسریع رفع بیماری، اثربخشی فوق‌العاده بالایی دارد که پیش از این نمونه آن را هرگز در عرصه پزشکی نداشته‌ایم.

پیمان اسدی همچنین در ادامه سخنان خود گفت: ما به این قبیل داروها، عنوان نانوحامل داده‌ایم. نانوحامل‌ها در حال حاضر در دنیای علم و علاقه‌مندان به فناوری نانو شناخته شده هستند. این فناوری برای استفاده در زمینه‌هایی مانند تحویل دارو برای پیشرفت و بهینه‌سازی سوق داده شده‌اند. نانوحامل‌ها را می‌توان به عنوان نانوذرات کلوئیدی توصیف کرد که برای انتقال مواد درمانی به محل مورد نظر استفاده می‌شوند. این مولکول‌های حامل معمولاً دارای قطر ۱۰۰-۱ نانومتر هستند که به دلیل تعامل طبیعی بین نانوحامل‌ها و سیستم‌های بیولوژیکی برای کاربرد‌هایی مانند دارورسانی مفید هستند.

وی در ادامه توضیحات خود افزود: امروزه بسیاری از دارو‌های بیماران سرطانی در این دسته گنجانده شده‌اند تا از درمان سریع‌تری برخوردار شوند و با کمترین عوارض همراه باشند که به لطف خدا و تلاش متخصصان این حوزه شاهد پیشرفت‌های روزافزونی در این حوزه در کشورمان هستیم و این روند با حمایت مسئولان کشور استمرار پیدا خواهد کرد.

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn