۱۳:۳۲ – ۱۷ تير ۱۴۰۳
نشست شعرخوانی شاعران کودک و نوجوان آیینی به مناسبت آغاز ماه محرم و در آستانهی روز شعر آیینی و روز ملی ادبیات کودک و نوجوان از سوی مدیریت آفرینشهای ادبی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
این آیین به بهانه آغاز فعالیتهای حسینی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روز ۱۶ تیر ۱۴۰۳ برگزار و در آن از کتاب «گل کم تحمل است» با موضوع قیام امام حسین (ع) نیز رونمایی شد.
این کتاب مجموعهای از ۷۲ قطعه شعر شاعران است که به کوشش مریم اسلامی و فاطمه ناظری گردآوری شده است.
بر اساس این گزارش فروهر معدنی مدیرکل آفرینشهای فرهنگی کانون در آیین رونمایی، ضمن خیرمقدم به شاعران و حاضران در برنامه بیان کرد: امسال دومین سال متوالی است که ستاد اربعین در کانون پرورش فکری شکل گرفته است.
وی افزود: در ایام محرم در حوزه کودک و نوجوان نهادهای فرهنگی زیادی فعالیت با موکبها دارند و ما تلاش داریم یک همافزایی میان این موکبها ایجاد کنیم.
معدنی گفت: سعی داریم از لحاظ محتوایی کمک کنیم و محتوای مناسب را در بخش شعر، قصهگویی و… در اختیارشان قرار دهیم و فعالیتهای مؤثری داشته باشیم. کانون امسال بر بحث محتوایی تمرکز ویژهای دارد.
وی ادامه داد: سوم ماه محرم دومین گردهمایی کودکان عاشورایی را برگزار خواهیم کرد. باتوجه به سیاست خانوادهمحوری سعی داریم حضور والدین و نوجوانان را هم داشته باشیم.
امام حسین (ع) عاشق کودکان و نوجوانان بودند
همچنین محمدرضا سنگری نویسنده و پژوهشگر بیان کرد: همه ما ظلمتهایی داریم و سه ظلمت در زیست ما وجود دارد. سر، دل و پا یا بینش، منش و کنش. این تاریکیهای سهگانه بدون وجود امام حسین (ع) از بین نمیرود.
وی تصریح کرد: امام حسین (ع) وقتی حرکت خود را شروع کردند ۹ اصل مطرح کردند که باید بتوانیم عمل کنیم. درواقع امام حسین (ع) کشتی نجات هستند. باید ببینیم چطور میتوانیم با او از این گردابها عبور کنیم؟ این امکان تنها با مطالعه و درک صورت میگیرد.
سنگری افزود: مبادا امام حسین (ع) را فقط در وجه تراژیک خلاصه کنیم. این خوب است اما کافی نیست. باید ابعاد چهارگانه کربلا را دریابیم. اول نگاه عارفانه: مانند عمان سامانی، نیر تبریزی و… که از این بعد به عاشورا پرداختند.
این پژوهشگر با اشاره به بعد دوم و حماسی کربلا یادی از قیصر امینپور و منظومه «ظهر دهم» او داشت و ادامه داد: رجزخوانی عمربن جناده نوجوان ۱۲ ساله کربلا «امیری حسین و نعم الامیر» از رجزهای متفاوت عاشوراست. در کربلا ۲۳ کودک و نوجوان داریم که برای هرکدام میتوان یک منظومه آماده کرد.
وی ادامه داد: مورد سوم بعد تراژیک کربلا است. برخی میگویند آیا برای کودک باید از سوگ گفت؟ جنس این غم متفاوت است. کربلا کلاس تربیت عاطفی است. وقتی برای کودکی که بی رحمانه به شهادت رسید گریه میکنیم تربیت عاطفی شکل میگیرد. کسی که برای این موضوع اشک میریزد ظلم نمیکند. در کربلا تعداد زیادی کودک و نوجوان حضور دارند و امام حسین (ع) عاشق کودک و نوجوان بودند.
سنگری گفت: براساس این موارد بیش از ۴۸۰ داستانک میتوان در باب مسائل مختلف کربلا مطرح کرد و زمینه سرودن ۸۰۰ شعر را به شاعران ارائه داد.
در ادامه جواد محقق، بابک نیک طلب، میلاد عرفان پور، طیبه شامانی، میم علایی، نسرین شهبازی، پیوند فرهادی، صبا فیروزی، ریحانه نوری، محمد میرزایی بازرگانی، نسترن حاتمی، زهرا توقع همدانی، خاتون حسنی، طاهره شهابی، آزاده سالمی، حمید هنرجو، سعیده اصلاحی، مسعود طاهری عضد، علیرضا حکمتی، اکرمالسادات هاشمیپور و کبری بابایی و غزل سادات آقایان از استان سمنان و عضو باشگاه قاف از شاعرانی بودند که در این برنامه شعرخوانی داشتند.
حامد علامتی مدیرعامل کانون نیز در این آیین حضور داشت و در آن سخنرانی کرد.
گفتنی است شورای معاونان و مدیران کانون و حجتالاسلام مجید باباخانی رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی، جواد حیدری مدیرعامل مجمع شاعران اهل بیت و تعدادی دیگر از شاعران از دیگر حاضران در این آیین بودند.
همچنین در این برنامه با حضور حامد علامتی مدیرعامل کانون از پوستر دومین گردهمایی کودکان عاشورایی رونمایی شد و در ادامه با قدردانی از سید حبیب نظاری، مریم اسلامی و فاطمه ناظری آیین رونمایی از کتاب «گل کم تحمل است» صورت گرفت.
پردهخوانی مصطفی فتحی با موضوع عاشورا نیز بخش پایانی این مراسم بود.