دولت سیزدهم به منظور تامین کالاهای اساسی مجوز تخصیص ارز ترجیحی به برخی کالاها را صادر کرد. دستورالعملی که طی آن نه تنها بر پایه پولی کشور اضافه نمی شود بلکه اثر تعدیلی بر حجم نقدینگی در گردش اقتصاد نیز خواهد داشت.
برنج و روغن خام در شرایطی مجاز به دریافت ارز ترجیحی شدند که پیش از این هیات وزیران در مصوبات قبلی خود مجوز استفاده از این نوع ارز برای انواع گوشت تازه یا سرد کرده گوساله و گوسفند، گندم معمولی، جو، ذرت دامی، دانه سویا، دانه کلز، دانه پنبه، دانه آفتابگردان برای روغن کشی، دانه گلرنگ، شکر تصفیه شده، کنجاله سویا، کنجاله پنبه، کنجاله آفتابگردان، کنجاله کلزا، کنجاله گلرنگ، کود سوپرفسفات، کود کلریدو پتاسیم، کود سولفات پتاسیم، فسفات دی آمینیوم، مولدهای دام و طیور آبزیان و مواد ژنتیکی مشمول دریافت ارز ترجیحی برای امسال را صادر کرده بود.
بر این اساس مبارزه با رانت، قطع دست دلالان و جلوگیری از حیف و میل منابع ارزی بیش از پیش محقق خواهد شد.
به تازگی هم داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در صفحه شخصی خودش در فضای مجازی نوشته است: در اجرای سیاست محدودسازی تخصیص ارز ترجیحی، از سال گذشته تاکنون بیش از ۴۸۵ قلم کالا از شمول ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی خارج شده است و در حال حاضر صرفاً واردات ذرت، روغن، کنجاله سویا و دارو با ارز ترجیحی انجام میشود.
خبرنگار : محبوبه کباری