خواص مویز برای سلامتی؛ از تقویت حافظه تا کاهش وزن

خواص مویز برای سلامتی؛ از تقویت حافظه تا کاهش وزن (دیجی کالا مگ)

«تابناک با تو» – مویز، این میوه‌ی خشک و شیرین، سال‌هاست که به دلیل خواص بی‌نظیرش مورد توجه قرار گرفته است. این دانه‌های کوچک، اما پرخاصیت، نه تنها خوشمزه‌اند بلکه فواید بسیاری هم برای سلامت بدن دارند. اگر از خواص مویز آگاه نیستید تا پایان این مطلب با ما همراه ما باشید تا به بررسی خواص شگفت‌انگیز این خوراکی خوشمزه و ریزه‌میزه بپردازیم.

خواص مویز برای سلامتی؛ از تقویت حافظه تا کاهش وزن (دیجی کالا مگ)

جدول ارزش غذایی مویز

در هر فنجان مویز (۱۵۰ گرم) مقدار قابل توجهی از مواد مغذی ضروری برای بدن وجود دارد که در جدول زیر می‌توانید مشاهده نمایید:
ارزش غذایی        میزان
کالری                 ۴۰۸ 
کربوهیدرات کل     ۱۰۷ گرم
فیبر غذایی          ۹.۸ گرم
پتاسیم              ۱۲۸۴ میلی گرم
سدیم               ۱۲ میلی گرم
پروتئین              ۵.۹ گرم
ویتامین A          حدود ۲.۱ درصد از نیاز روزانه
ویتامین C          حدود ۱۱ درصد از نیاز روزانه
کلسیم             ۹.۵ درصد از نیاز روزانه
آهن                ۲۶ درصد از نیاز روزانه

خواص مویز برای زنان

اول از همه بگذارید از خواص شگفت انگیز مویز برای خانم‌ها شروع کنیم. همانطور که می‌دانید یکی از مشکلات رایجی که اکثرخانم‌ها از آن رنج می‌برند، کم خونی ناشی از فقر آهن است. از این‌رو خوردن مویز که سرشار از آهن است می‌تواند برای خانم‌ها مفید باشد و با افزایش سطح هموگلوبین خون به درمان کم‌خونی آنها کمک نماید.

یکی دیگر از مشکلات رایج بانوان نیز نامنظمی در قاعدگی است که مویز می‌تواند با بهبود علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) به تنظیم و درمان آن نیز کمک نماید.

مادران باردار هم می‌تواند از خواص بی‌نظیر مویز بهره‌مند شوند. مویز علاوه بر اینکه می‌تواند به درمان کم‌خونی در خانم‌های باردار کمک کند مزایای دیگری هم دارد. از جمله اینکه خوردن آن در صبح‌گاه می‌تواند معده را تسکین داده و از حالت تهوع جلوگیری نماید.

علاوه بر این مویز حاوی اسید فولیک است، از این‌رو مصرف آن در دوران باروری می‌تواند از نقص مادرزادی مغز و ستون فقرات جنین پیشگیری نماید.

خواص مویز برای مردان

البته که آقایان هم از خواص مویز بی‌بهره نمی‌مانند. از جمله خواص بی‌نظیری که مویز برای آقایان به‌دنبال دارد می‌توان موارد زیر را برشمرد:

– منیزیم موجود در مویز به عنوان یک کوفاکتور آنزیمی در تولید تستوسترون نقش دارد. همانطور که می‌دانید تستوسترون هورمونی است که نقش کلیدی در تولید اسپرم و میل جنسی مردان ایفا می‌کند؛ بنابراین مصرف منظم مویز می‌تواند به افزایش سطح تستوسترون و در نتیجه افزایش تعداد اسپرم کمک کند.
– آنتی‌اکسیدان‌های موجود در مویز نیز می‌تواند از آسیب رسیدن به اسپرم‌ها جلوگیری کرده، به بهبود کیفیت کلی اسپرم کمک کند و شانس باروری را افزایش دهد.
– برخی مطالعات نشان می‌دهند که مویز به واسطه‌ی داشتن اسید‌های آمینه می‌تواند به بهبود جریان خون در آلت تناسلی کمک کند و در نتیجه مشکلات نعوظ و انزال زودرس را کاهش دهد. البته برای اثبات قطعی این ادعا نیاز به تحقیقات بیشتری است.

خواص مویز برای سلامتی؛ از تقویت حافظه تا کاهش وزن (دیجی کالا مگ)

خواص مویز برای لاغری و کاهش وزن

شابد برایتان جالب باشد که بدانید این خوراکی ریزه‌میزه برای کاهش وزن نیز خاصیت دارد. اما چطور؟ مویز سرشار از فیبر است. این فیبر به شما کمک می‌کند تا بعد از خوردن کشمش برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید. در نتیجه، کمتر به سراغ میان‌وعده‌های پرکالری می‌روید و در طول روز کالری کمتری مصرف می‌کنید. علاوه بر این، قند‌های طبیعی موجود در کشمش مانند فروکتوز و ساکارز، انرژی مورد نیاز بدن را تامین کرده و از افت قند خون ناگهانی جلوگیری می‌کنند. به همین دلیل، پزشکان اغلب مصرف مویز را به‌عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای کاهش وزن توصیه می‌کنند.

خواص مویز برای مغز و اعصاب

حتماً شما هم تجربه کرده‌اید که در دوران مدرسه، مادرتان برای بهبود تمرکز و یادگیری بهتر، خوردن مویز را به شما توصیه می‌کرده است. این توصیه‌ی قدیمی، ریشه در خواص شگفت‌انگیز مویز دارد.

مویز سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات مغذی است که به تقویت عملکرد مغز کمک می‌کنند. این مواد مغذی با بهبود تمرکز و حافظه، یادگیری را آسان‌تر کرده و به ما کمک می‌کنند تا مطالب را بهتر به خاطر بسپاریم. همچنین، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در مویز با مقابله با رادیکال‌های آزاد، از سلول‌های عصبی محافظت کرده و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون را کاهش می‌دهند.

علاوه بر همه‌ی این موارد، اگر از افسردگی و اضطراب رنج می‌برید هم می‌توانید از خواص مویز بهره ببرید. زیرا این خشکبار گران‌بها حاوی مواد معدنی مانند منیزیم و پتاسیم است که نقش مهمی در تنظیم انتقال‌دهنده‌های عصبی دارند. همچنین دارای ملاتونین طبیعی است که به تنظیم ریتم خواب و بیداری کمک می‌کند و کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد.

خواص مویز برای سلامتی؛ از تقویت حافظه تا کاهش وزن (دیجی کالا مگ)

خواص خوردن مویز برای پوست

مویز به لطف غنی بودن از ویتامین C، خاصیت ضد پیری داشته و به کاهش چین و چروک و افزایش طراوت پوست کمک می‌کند.

ویتامین C نقش کلیدی در ساخت کلاژن (پروتئینی حیاتی برای حفظ استحکام و کشسانی پوست)، ایفا می‌کند. این ویتامین قدرتمند، در کنار ویتامین E، سدی محکم در برابر آسیب‌های ناشی از اشعه‌های مضر خورشید ایجاد کرده و از پوست شما در برابر پیری زودرس محافظت می‌کند. علاوه بر این، ویتامین C به تسریع روند ترمیم پوست و بهبود زخم‌ها نیز کمک کرده و از ایجاد لک‌های ناشی از آسیب‌های پوستی جلوگیری می‌کند.

جالب توجه است که مس موجود در مویز نیز در فرایند ساخت کلاژن نقش به‌سزایی دارد و به این ترتیب، مویز با ترکیبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی، پوستی جوان‌تر و شاداب‌تر را برای شما به ارمغان می‌آورد.

خواص مویز برای مو

اگر از ریزش مو یا سفیدی زودرس آن رنج می‌برید، شاید مویز، راه‌حل ساده و خوشمزه‌ای برای شما باشد. چطور؟ اول اینکه آهن موجود در مویز به بهبود گردش خون در پوست سر کمک می‌کند و فولیکول‌های مو را تقویت می‌کند. این امر باعث رشد قوی‌تر مو‌ها و کاهش ریزش آنها می‌شود.

علاوه بر آهن، مویز حاوی مقادیر زیادی ویتامین C نیز هست. این ویتامین به جذب بهتر آهن کمک کرده و به حفظ رنگ طبیعی مو‌ها و جلوگیری از سفید شدن زودرس آنها کمک می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در مویز نیز از مو‌ها در برابر آسیب‌های محیطی محافظت کرده و به حفظ سلامت کلی آنها کمک می‌کنند.

خواص مویز برای سلامتی؛ از تقویت حافظه تا کاهش وزن (دیجی کالا مگ)

خواص مویز برای قلب

مویز خواص بی‌نظیری هم برای سلامت قلب شما دارد. از جمله اینکه به واسطه‌ی پتاسیم و اسید‌های چرب ضروری که دارد می‌تواند به تنظیم فشار خون کمک کرده و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد. همچنین می‌تواند با کاهش التهاب در رگ‌ها و جلوگیری از تشکیل لخته‌های خونی، سلامت قلب را تضمین کند. علاوه بر این، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در مویز (به‌ویژه لیکوپن)، نیز از قلب در برابر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و خطر بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.

خواص مویز در بهبود یبوست

یبوست یکی از مشکلات رایجی است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. مویز، به لطف فیبر فراوان موجود در آن می‌تواند به رفع این مشکل نیز کمک کند. فیبر موجود در مویز باعث می‌شود مدفوع حجم بیشتری پیدا کرده و راحت‌تر از روده‌ها عبور کند. به این ترتیب، عملکرد روده‌ها بهبود یافته و از بروز یبوست جلوگیری می‌شود.

خواص مویز برای دندان‌ها

شاید باورش سخت باشد، اما مویز یکی از معدود شیرینی‌هایی است که دندانپزشکان به مصرف آن توصیه می‌کنند. این میوه خشک خوشمزه، حاوی مواد طبیعی است که با باکتری‌های مضر دهان مبارزه کرده و از پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه‌ای جلوگیری می‌کند.

خواص مویز برای روماتیسم و درد‌های التهابی

مویز، به لطف ویژگی‌های ضد التهابی قدرتمندش، می‌تواند به‌عنوان یک درمان طبیعی برای تسکین درد‌های ناشی از بیماری‌های التهابی مانند آرتریت روماتوئید و نقرس مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین، مصرف روزانه مویز برای افراد مبتلا به آرتروز و روماتیسم مفصلی، به ویژه سالمندان، بسیار توصیه می‌شود.

خواص مویز برای دیابتی‌ها

اگر دیابت دارید و به‌دنبال یک جایگزین سالم برای قند هستید، مویز می‌تواند انتخاب بسیار مناسبی برای شما باشد. قند موجود در مویز (فروکتوز) به‌آرامی وارد جریان خون می‌شود و باعث نوسانات شدید قند خون نمی‌شود. همچنین، کروم موجود در مویز به کنترل قند خون کمک می‌کند. بنابراین، افراد دیابتی می‌توانند با خیال راحت مویز را جایگزین قند کنند. البته، مانند هر غذای دیگری، مصرف مویز باید با اعتدال همراه باشد.

در نتیجه

مویز یک ماده غذایی بسیار مفید و پرخاصیت است که می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی کمک کند. با توجه به فواید فراوان مویز، توصیه می‌شود که این میوه خشک را به‌طور منظم و به مقدار مناسب در برنامه غذایی خود بگنجانید.

منبع: دیجی کالا مگ

+

[widget id="tabnakweb_category-posts-6"]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn