عباس هاشمی دبیر انجمن ملی صنایع لوازمخانگی کشور در نمایشگاه صنعت لوازم خانگی گفت: در حال حاضر با وجود تعداد قابل توجه فعالان و تولید کنندگان صنعت لوازم خانگی در کشور، تولیدکنندگان این صنعت با مشکلات زیادی دست به گریبان هستند از همین رو معتقدم دولت با بستههای حمایتی در تولید و صادرات میتواند به بخش خصوصی و تولیدکنندگان در جهش تولید، رفع موانع تولید و گسترش صادرات کمک کند.
او افزود: یکی از موانعی که تولید داخل را با چالش و تنگنا مواجه کرده قاچاق گسترده کالا به کشور است که در طول سالهای اخیر تولید ملی را تحت تاثیر قرار داده است. در این بین پیکره صنعت لوازم خانگی نیز بیشترین ضربه را از این موضوع به خود دیده است.
دبیر انجمن ملی صنایع لوازمخانگی ایران افزود: در واقع جولان انواع کالاها و محصولات فاقد اصالت و افزایش قاچاق چه از منظر محصولات نهایی و چه اجزا و قطعات از جمله موانع جدی در بازار داخلی هستند که به رکود تولید داخل دامن زده است.
هاشمی بیان کرد: آمارهای گمرک از صادرات لوازم خانگی در شش ماه نخست سال ۱۴۰۲ نشان میدهد از رقم ۲۰۵ میلیون دلار صادرات لوازم خانگی حدود ۸.۶ میلیون دلار از این میزان مربوط به اجزا و قطعات لوازم، خانگی ۶۷ میلیون دلار ظروف و لوازم آشپزخانه ۹۸ میلیون دلار لوازم خانگی انرژی بر بزرگ دو میلیون دلار، لوازم خانگی انرژی بر کوچک ۲۷ میلیون دلار مبلمان اداری و خانگی و ۱.۵ میلیون دلار نیز مربوط به سایر لوازم خانگی بوده است.
هاشمی افزود: طور کلی از سال ۹۶ از تولید ۸ میلیون دستگاه در گروههای کالایی مختلف لوازم خانگی به تولید حدود ۱۸ میلیون تولید انواع لوازم خانگی دست یافته ایم همچنین به طور میانگین در سال ۱۴۰۲ افزایش ۸ درصدی در رشد تولید لوازم خانگی را شاهد بوده ایم. میانگین عمق ساخت داخل در صنعت لوازم خانگی ۶۵ درصد است. در سال جاری برای رسیدن به تولید ۲۰ میلیون دستگاه لوازم خانگی بزرگ و کوچک هدف گذاری شده، اما رسیدن به این هدف نیازمند الزاماتی است.
خبرنگار: رضا زارع