کد خبر : 6703
تاریخ انتشار : جمعه ۱ تیر ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۲

جزئیات سومین مناظره نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳

علیرضا زاکانی در ادامه مناظره انتخاباتی اظهار کرد: اسلام جایگاه رفیع زن را در فرصت بودن قرار داده است. خیلی از حرف‌هایی که زده می شود جنبه شعاری دارد، اما اسلام جایگاه زن و دختر را به نحوی قرار داده که اینها یک فرصت هستند ونه اینکه مسئله باشند! آنها باید از دیگران دستگیری کنند،

علیرضا زاکانی در ادامه مناظره انتخاباتی اظهار کرد: اسلام جایگاه رفیع زن را در فرصت بودن قرار داده است. خیلی از حرف‌هایی که زده می شود جنبه شعاری دارد، اما اسلام جایگاه زن و دختر را به نحوی قرار داده که اینها یک فرصت هستند ونه اینکه مسئله باشند! آنها باید از دیگران دستگیری کنند، نیاز به دستگیری ندارند.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: دولت خدمت با پیگیری و تحقق عدالت اساس خود را قانون اساسی گذاشته است. ما دو بسته را در دستور کار داریم. بخش اول شامل رفاه، معیشت است و تا اینها حل نشود مشکلات برجاست. بخش دوم ناظر بر تعلیم و تربیت است و باید دنبال کنیم که زنان باید پیشتاز باشند و این خواسته رهبر انقلاب از دولت است.

او گفت: ما می‌خواهیم به خانواده یارانه دهیم. ارتقای آزادی، امنیت و حفظ حریم مردم بخش دیگری است که نباید بگردیم ببینیم چه کسی حرف خوبی زده است و ما تکرار کنیم.  در حریم عمومی قانون و نظم عمومی حاکم است. نگاه به حجاب هم شرعی و قانونی است، اما نوع مواجه با بی‌احترامان جز از طریق احترام و مواجه درست قانونی میسر نیست.

اسلام جایگاه رفیع زن را در فرصت بودن قرار داده است

پورمحمدی: باید حرمت زنان را حفظ کنیم

حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین مصطفی پورمحمدی در ادامه مناظره انتخاباتی اظهار کرد: امروز در جامعه ما پوشش حجاب مسئله مهمی است. حکم شرع و قانون است و سال هاست داریم برای این پوشش کار می‌کنیم و هزینه هم بسیار انجام دادیم، اما به مطلوب خود دست پیدا نکردیم.کی مقصر است و چه کسی باید توبیخ شود؟ ما‌ یا مردم و جوانان و بانوان؟، مسئله مهم و حساسی است.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: به تهاجم فرهنگی معتقد هستم و باید نگران باشیم، اما این سبک‌های الان در جامعه برای اعتراض و لجبازی است. زنان و دختران ما عفیف هستند. آیا با بانوان خود ستیز کنیم پیروز می‌شویم؟ این غلط است. ما باید در مدرسه و خانواده اقدام کنیم. تا مجبور نشویم، پلیس و بسیج عزیز را درگیر اتفاقات نه چندان خوب کنیم.

او ادامه داد: نمی‌توان در این مسئله بی برنامه و یا با روش‌های تند برخورد کرد. همه جا باید حرمت زن را داشته باشیم. جایگاه زن ایرانی نقطه قوت ما است. اگر مورد اعتماد شما باشم حتما لایحه حجاب را پس می‌گیریم و با دلسوزان و خانمها صحبت می‌کنم و که چه کنیم. مطمئن هستم موفق می‌شویم با هزینه بسیار کمتر از وضعیت فعلی.

قالیباف: زنان سرپرست خانواده مسئول اقتصاد خانواده هستند

محمدباقر قالیباف در ادامه مناظره گفت: بی‌حجابی آفت جامعه ماست و نباید این اتفاق بیافتد، اما چگونه؟ الان آقای پورمحمدی اشاره کرد لایحه حجاب و عفاف را پس می‌گیرم، اما این قانون همه بخش‌های آن به صورت کار‌های ایجابی انجام می‌شود. نمی‌شود بدون احترام و با خشونت انجام داد و این کار‌ها محکوم است. ما ۳۲ دستگاه را داریم که قانون مسئولشان کرده که این کار رانجام دهند.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: بعضی وقت‌ها اتفاقاتی می‌افتد که ما نمی‌پسندیم و باید جلوی این رفتار‌ها را بگیریم. ما در قانون خانواده و جوانی جمعیت بحث زن را ایستادیم و تصویب کردیم. در بخش بعد مربوط به لایحه خشونت در منزل و بیرون را در دستورکار مجلس است تا سیر آن انجام شود.

او گفت: در شهرداری که بودم مرکز زنان را درست کردم اگر مردی زن را بیرون انداخت تا او به آنجا بیاید. ما شهدخت و مهدکودک را درست کردیم تا زنان بتوانند استراحت داشته باشند. ما دو استخر کنار هم برای خانواده درست کردیم و شهر را با نگاه زنانه مدیریت کردیم.

قالیباف اظهار کرد: زنان سرپرست خانواده مسئول اقتصاد خانواده هستند. به شدت توانمندسازی زنان را دنبال کردیم و هر کدام در تولید کارآفرین شدند. در پلیس طوری رفتار کردیم که زنان درجه نظامی گرفتند. در برنامه هفتم جامعه هدف ما خانواده است و پیش بینی‌ها صورت گرفته تا سفره خانوده کوچک نشود.

پزشکیان: با هرگونه زورگویی و خشونت مخالفم

مسعود پزشکیان نیز گفت: فکر کنم وضع خوب است، اما نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده که نارضایتی در جامعه وجود دارد؟ از نظر اعتقادی با هرگونه زورگویی و خشونت مخالفم. همه خانواده من با حجاب هستند، اما با این روند اگر کسی نخواهد اینگونه باشد باید با او برخورد کنیم.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: ما باید نگاه خود را به زنان از این لحاظ که درجه دو هستند و فقط برای خانواده آفریده شده‌اند عوض کنیم. باید جایگاه آنها را در پست‌ها و مقام‌ها بدهیم. ما باید نوع رفتار خود را تغییر دهیم و به جای آنکه برخورد خشن کنیم باید ببینیم چه کرده‌ایم.

پزشکیان اظهار کرد: بعد از فوت همسرم برای اینکه بتوانم دختر خود را هدایت کنم گاهی اوقات در برابر او سکوت می‌کردم و کوتاه می‌آمدم چرا که در این صورت فردی که الان هست نبود. قطعاً با زور نمی‌توانیم حجاب را بر سر زنان بگذاریم. ما حق نداریم به دختران و خانم‌ها زور بگوییم.

جلیلی: زن باید در عرصه اجتماعی حضور داشته باشد

سعید جلیلی هم گفت: نباید اجازه داد نقش پرشکوه زنان ایران در عرصه‌های مختلف سانسور شود. زن یعنی تمام زنان ایران. چرا نقش زنان خانه‌دار دیده نمی‌شود. با تربیت صحیح فرزند باعث شدند فرزندانی تربیت کنند که از یک سو موجب بالندگی کشور هستند و از سویی مانع آسیب‌های اجتماعی شدند. این مرهون ایفای یک نقش باشکوهی است که زنان در خانه انجام دادند.

  نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: اگر دولت میخواست این کار را با کارمند انجام دهد چقدر باید هزینه میکرد؟ خیلی از هزینه‌ها را به اسم مقابله با آسیب‌های اجتماعی می‌خواهیم انجام دهیم و در دستگاه‌های دیوان سالاری می‌رود و بعضا خروجی‌اش صفر است. این را زنان انجام دادند و باید قدردان بدانیم.

وی ادامه داد: ما چند میلیون زن سرپرست خانوار داریم و دارند جای سرپرست را پر میکنند، آن وقت نباید دیده شوند؟ زنان روستایی ما در سخت‌ترین شرایط پا به پای مردان کار می‌کنند. دوستان تا حرف میزنند سریع این را سانسور نکنند. اگر میخواهیم جامعه پیشرفت کند دولت باید برای خانواده برنامه ریزی کند. زن باید در عرصه اجتماعی حضور داشته باشد.

قاضی‌زاده‌هاشمی: اگر زمینه فرزندآوری آسان شود، خانم‌ها علاقمندند حداقل دو فرزند داشته باشند

قاضی‌زاده‌هاشمی در ادامه بیان کرد: به نظرم کمی از زمان عقبیم و صحبت‌هایی می‌کنیم که ۲۰ سال پیش بحث جامعه بود و بانوان ما از این مباحث عبور کردند. قدرت اصلی امروز در جامعه زنان هستند. حرف آنها این است که تبعیض علیه زنان برداشته شود. اکنون بیش از ۹۳، ۴ درصد زنان باسواد هستند. اما نرخ بیکاری زنان ۵۶ درصد است چرا که مشاغل مردانه طراحی شده است. 

او گفت: صحبت‌هایی که اینجا می‌شنویم مردسالارانه است انگار بانوان ما منتظرند که ما برویم مسائل آنها را حل کنیم. سه و نیم میلیون نفر ورزشکار داریم که ۴۰ درصد آن بانوان هستند. ما چقدر از امکانات ورزشی مختص آنهاست؟ شهید رئیسی سواحل را آزاد کردند. چرا نباید فضایی درست کنیم که بانوان بتوانند همه ورزش‌ها را انجام دهند.

وی اظهار کرد: محدودیت‌هایی که برای بانوان وجود دارد ما ایجاد کرده‌ایم.  نظام برنامه‌ریزی ما برای مردان و زنان باید متفاوت باشد و تنها کاری که کرده‌ایم مدارس را جدا کرده‌ایم. 

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود:  ما در دولت خانواده یک میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به جوانان اختصاص داده‌ایم که در حوزه اشتغال و تامین جهیزیه و مبحث ازدواج استفاده کند.اگر زمینه فرزندآوری آسان شود تمام خانم‌ها علاقمندند حداقل دو فرزند داشته باشند. ما باید به سمت پایدارسازی خانواده حرکت کنیم تا مجبور به سقط جنین نشوند.

 زاکانی: بخشی از حل مشکلات جامعه به دست زنان است

علیرضا  زاکانی اظهار کرد: به عنوان پدر سه دختر و یک همسر خدمتتان عرض میکنم جمع بین خانه داری و همسری و فرزندآوری و تعلیم و تربیت با فعالیت اجتماعی کاملا شدنی است. ظرفیت عظیمی که در جامعه زنان و دختران است چرا مورد غفلت واقع شده است؟

او افزود: آقای پزشکیان و پورمحمدی مسائلی را مطرح می‌کنند. دوستان ایشان ۳۲ سال کشور دستشان بوده و باید پاسخ دهند که چرا کار نکردند؟ با فرار رو به جلو که نمی‌شود پاسخ معتبر داد. خانم‌ها فرصت هستند. موضوع شایسته سالاری است و دولت خدمت بیش از دولت‌های دیگر از بانوان استفاده خواهد کرد. 

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود:  توجه به بانوان در شهرداری ضریب گرفته است. با موضوع زنان نمیتوان شعاری برخورد کرد و امنیت و نقش میخواهند. اگر نقش نداشته باشند کشور متضرر می‌شود. بخشی از حل مشکلات جامعه به دست زنان است. 

زاکانی گفت: ما نه محبوس بودن را می‌پذیریم و نه ابزار بودن. در حوزه آزادی باید گفت که آزادی حق مردم است و برگرفته از مردم‌سالاری دینی است. در تحقق قانون اساسی کاری خواهم کرد که با نهادسازی نوین مردم کارشان با صندوق‌های رای تمام نشود و نظارت مردم بر مسئولان تشدید شود.

بخش دوم مناظره امشب نامزد‌های ریاست‌جمهوری به «فضای مجازی» می‌پردازد.

سوالات دور دوم مناظره

– با توجه به محتوای غیراخلاقی و ضدامنیتی شبکه‌های اجتماعی خارجی مثل تلگرام و واتساپ، برنامه شما برای اینترنت ملی چیست؟

– چه راهکاری برای استفاده از فضای مجازی بدون ایجاد محدودیت برای کسب‌وکار‌های آنلاین دارید؟

– برنامه شما برای ساماندهی فضای مجازی و بیشینه‌سازی استفاده از فرصت‌هایی که این فضا در اختیار ما قرار می‌دهد، چیست؟

– سیاست شفاف شما برای مواجهه با فیلترینگ بویژه فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی پرمخاطب چیست و چگونه می‌خواهید مردم را از استفاده روزمره و دائمی از فیلترشکن‌ها بی‌نیاز کنید؟

پورمحمدی: فیلترینگ در یک مقطع کار درستی بود اما استمرار آن اشکال دارد

پورمحمدی نیز گفت: بحث فضای مجازی اهمیت بالای دارد و در این اختلاف نداریم. این نقطه مهمی است. این فضا، دنیای هزار رنگ فرصت‌ها و تهدید‌ها است و باید آن را شناخت و تهدید‌ها را ارزیابی کرد و به فرصت‌های آن فکر کرد. فیلترینگ در یک مقطع کار درستی بود اما استمرار آن اشکال دارد. مافیای VPN هم جیب مردم را خالی کرده است هم سرعت اینترنت را کم کرده است.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: ما کشور توانمندی هستیم و باید از ابتدا تمرکز کنیم روی ایجاد یک پیام رسان بسیار قوی. من این موضوع را در دولت یازدهم مطرح کردم برای آن که کارهای بزرگی را در این زمینه کردیم. در ان دولت تاکید کردیم که همه با هم یک پیام‌رسان بزرگ داشته باشیم. متاسفانه، هر دکان و دولتی و خصوصی یک پیام‌رسان راه انداخت و الان گرفتار شدیم.

 وی ادامه داد: باید یک پیام‌رسان قدرتمند می‌ساختیم که در جهان اسلام حرف برای گفتن داشته باشد.گفتم بیایید با یک پیام‌رسان‌های شرقی صحبت کنید و حتی مراحل اولیه آن هم انجام شد اما آقایان عقب‌نشینی کردند.

مافیای VPN هم جیب مردم را خالی کرده است هم سرعت اینترنت را کم کرده است

قالیباف: فضای مجازی در زندگی ما ضرورت دارد

قالیباف در ادامه مناظره انتخاباتی  بیان کرد: فضای مجازی بسیار مهم است و فضای زندگی مردم است. برای تصمیم گیری باید این موضوع را درک کنیم. با موضوع فیلترینگ مخالفم، چون فساد زیادی خواهد داشت. ما در شرایطی تصمیمی میگیریم و آن را تبدیل به تهدید میکنیم. در سال ۱۴۰۱ تهدیدات امنیتی داشتیم که در همه جای دنیا اولویت اول امنیت است.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: فضای مجازی در زندگی ما ضرورت دارد. بخش عمده اقتصاد در فضای مجازی است. اینجا حرف از فرهنگ میزنیم. واقعیت این است که مردم فرهنگ را تولید و خودشان آن را مصرف میکنند و دولت باید آن را هدایت کند.

وی اضافه کرد: یک بخش فرهنگ مربوط به کالا‌های فرهنگی است. ما پنجره جوان داریم و بچه‌های ما میتوانند در عرصه گیم (game) در دنیا حرکت کنند. الان استفاده از vpn از ۲۲ درصد به ۶۷ درصد رسیده است که هم خسارات مالی و هم خسارت اخلاقی دیدیم.

قالیباف گفت: بعضی از کشور‌ها چگونه از طریق فضای مجازی روی جوانان ما تاثیر گذاشتند؟ در مجلس مصمم شدیم که شبکه ملی اطلاعات تکمیل شود که بالای ۷۵ درصد پیش رفته و سرعت اینترنت افزایش می‌یابد. یکی از مواردی که مردم به سمت سکو‌های خارجی می‌روند این است که احساس امنیت نمی‌کنند. رهبری گفتند نباید به زندگی مردم سرک کشید.

با فیلترینگ مخالفم

پزشکیان: چه لزومی دارد فیلتر کنیم و بعد یک عده فیلترشکن بفروشند؟

پزشکیان در ادامه مناظره بیان کرد: فعلاً که ما فیلترینگ را راه انداخته‌ایم. خیلی از کسانی که از این طریق امرار معاش می‌کردند زندگی‌شان به هم ریخته است. از آن طرف یک عده کاسب شدند و فیلترشکن می‌فروشند. اینکه چرا پیگیری نمی‌شود جای بحث دارد. فکر کنم اصلاً مشکل جای دیگر است و همه ما مخالف فیلترینگ هستیم. اینکه چه کسانی حجاب آنها را در مترو می‌گذارند اصلاً مشخص نیست. 

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: توییتر محل آموزش است و می‌شود خیلی از تکنولوژی علم را از آنجا یاد گرفت. اگر رئیس جمهور شوم قطعاً درباره ممنوعیت‌هایی که باعث عصبانیت شده اقدام خواهم کرد و جلوی آن را خواهم گرفت.  اگر قرار باشد در بحران خاصی مداخله شود آن موقع مداخله می‌کنم و در همه دنیا همین گونه است، اما الان چه لزومی دارد که اینترنت را فیلتر کنیم؟

او ادامه داد: اینکه فیلترشکن استفاده شود خیلی راحت‌تر می‌شود به فضا‌های مستهجن دست پیدا کرد و بهتر است که دولت خودش کنترل کند. اینکه تقصیر‌ها را به گردن یکدیگر بیندازیم درست نیست. فرهنگ را دولت‌ها درست نمی‌کنند. اینکه ما در خانواده چگونه‌ایم یک بسته است و اینکه با دیگرانی که مثل ما نیستند و در این مملکت زندگی می‌کنند چگونه برخورد می‌کنیم باید پاسخ داده شود.  

فضای مجازی باید آزاد شود، توییتر باید رفع فیلتر شود

جلیلی: سکو‌های ارتباطی می‌تواند سکوی جهش مردم باشند

سعید جلیلی ادامه داد: همه عزیزانی که در نرم افزار‌های ایرانی مانند اسنپ، تپسی، بله و… کار کردند کار بزرگی کردند و فعالانه در این فضا وارد شدند. مرز‌های جدید سکو‌هایی هستند که کاربر فعال دارند، برای همین بسیاری از کشور‌ها به دنبال بین المللی کردن سکو‌های خود هستند.

 

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: همین اخیرا اتحادیه اروپا برای نرم افزار‌های امریکایی هم محدودیت قائل شد. در هوش مصنوی نگرانی‌شان این است که اگر کسانی بتوانند حاکم شوند که اطلاعات غلط را اشاعه دهند میتواند تمام مناسبات را تغییر دهند، 

 

وی گفت: شاهدید که ده‌ها سایت علمی و فناوری را روی جوانان می‌بندند و عکس حاج قاسم را سانسور می‌کنند، از همین رو درود میفرستم بر جوانان. سکو‌های ارتباطی می‌توانند سکوی جهش مردم ایران باشند. ما امروز ظرفیت خوب در این زمینه داریم که میتواند در این عرصه موفق عمل کند. اگر شما با استفاده از همین ظرفیت‌ها ده درصد هزینه اینترنت را برای افرادی که محتوا تولید می‌کنند فراهم کنید میلیون‌ها شغل ابداع خواهد شد.

 

امروز نشان جای ویز را گرفت چون در داخل کشور خدمات خوبی داده شد

قاضی‌زاده‌‌هاشمی: تلگرام ۴۰ میلیون مشترک در ایران دارد

امیرحسین قاضی‌زاده‌‌هاشمی در ادامه اظهار کرد: اینترنت کالای اساسی است و همه برای آموزش و کسب وکار‌های اینترنتی به آن نیاز داریم. مشکل آن است که زیرساخت‌های درستی نداریم  و نکته دوم محدودیت‌های فکر نشده است. نتوانستیم نیروی انسانی خوب خودمان را حفظ کنیم. پروژه فیبرنوری در دولت سیزدهم با قدرت شروع شده و سرعت اینترنت خانگی افزایش داشته، اما این سرعت‌ها مشخص نیست برای آن که فیلتر شکن‌ها سرعت را پایین می‌آورد.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: در بخش‌هایی افراط کردیم. خیلی از اقدامات ما علمی نیست. مثلا گوگل پلی و خیلی‌ها از گیم‌ها را فیلتر کردیم و این مردم آزاری است.  تلگرام ۴۰ میلیون مشترک در ایران دارد. ما باید وارد بحث حکمرانی و بحث تولید در فضای اینترنتی شویم. ابزارش را داریم و در دولت سیزدهم اقدامات مهمی انجام دادیم.

گوگل پلی را فیلتر کردیم که نوعی مردم‌‌آزاری است

زاکانی: فیلترینگ با صیانت متفاوت است

علیرضا زاکانی اظهار کرد: هیچ ملت و دولتی نیست که درک درستی داشته باشد و سرزمین و افکار عمومی خودش را در اختبار بیگانگان قرار دهد. فیلترینگ با صیانت متفاوت است. همین افرادی که دارند حرف میزنند امکان ظهور و بروز پیامرسان‌ها را برای ما گونه‌ای طراحی کردند که مبتنی بر ضوابط نبود. بعد آمدند دکانی باز کردند که فیلترینگ بفروشند.

 

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: همین افرادی که در ستاد این افراد هستند. کاری ندارد که سرور اینها بیاید در داخل کشور دیگر فیلترینگ وجود ندارد. دوستان هنوز تفاوت فیلترینگ و صیانت را نمیدانند. من سال ۸۱ سخنرانی داشتم و گفتم این موهبتی است که میتوانیم پیام برای جهان بفرستیم. زمینه کار و تلاش ایجاد میشود. زمینه ایجاد زیرساخت‌های اساسی در کشور ایجاد میشود.

 

وی ادامه داد: ما الان در شهرداری از هوش مصنوعی استفاده میکنیم. از امریکایی‌ها یاد بگیریم که چگونه محکم مقابل تیک تاک ایستادند. درباره حجاب بان‌ها هم که آقای پزشکیان گفت  باید توبه کند، چون دروغ می‌گوید. حجاب را جز با گفتگو و رعایت قوانین نمی‌توان مدیریت کرد.

 

همین افراد شما در ستادهایتان دارند شما را در قعر جهنم می‌برند. آقای پورمحمدی درباره اینکه بیشترین فیلتر در زمان ایشان بوده است بیشتر صحبت کند.

پیام‌رسان‌های داخلی باید تقویت شود

پورمحمدی: برخی از دوستان را نامزد جدی نمی‌دانم

پورمحمدی در ادامه اظهار کرد: زمان زیادی گذشته و همه تنها از مشکلات و اوضاع نابسامان و حجم پیام‌رسان‌های خارجی می‌گوییم و اینکه چه کسی مسئول بوده است؟ آقای قالیباف شما حرفهای زیبایی زدید. شما ۴ سال رئیس مجلس بودید، چرا اقدامی عملی نشده است؟ چرا داریم تعارف می‌کنیم؟ داستان VPN را می‌بینیم که گردش مالی بالایی دارد.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: دولت شهید رئیسی عزیز ما در ۳ سال گذشته چه کرد؟ من ۳ دولت گذشته را در کم کاری در این عرصه مهم مقصر می‌دانم. گردش مالی فیلترشکن ۵۰٪ گردش مالی فضای مجازی است. برخی از دوستان را نامزد جدی نمی‌دانم و چیز‌هایی را مطرح نمی‌کنم.

او ادامه داد: ما هم در زمینه هوش مصنوعی اقدامات مهمی داشتیم. من در گذشته گفتم باید پاسخگوی مردم باشیم.  دولتها باید استراتژی و راهبرد روشن داشته باشند. دولت‌ها چه کار کرده‌اند؟ همه فرصت‌ها را از دست داده‌اند. پس کی مشکل داشته؟ قرار نیست توجیه کنیم و این توجیه‌ها نگران کننده است.

حتی اسم این آقا را نمی برم، چون او را نامزد جدی نمی دانم

قالیباف: دسترسی به اطلاعات شخصی افراد حرام شرعی است

محمدباقر قالیباف گفت: وقتی حرف از این میزنند که یک مدیر قوی و تجربه موثر است نمونه‌های موثری را میتوانیم بگوییم. در خودروسازی چند کارخانه داریم، اما هیچ وقت خودروساز نشدیم و با همین دست فرمان پیش برویم هیچ وقت خودروساز نمی‌شویم.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: در فضای مجازی هم همینطور است و سیاستهایش کلان تصویب شده و در شورای عالی فضای مجازی روشن است، اما در حوزه اجرا دچار مشکل هستیم.

او ادامه داد: در دولت یازدهم و دوازدهم در شبکه ملی اطلاعات چکاری را انجام دادیم؟ سی و خورده‌ای درصد پیشرفت داشتیم. دولت سیزدهم و مجلس یازدهم این کار را کردند و هیچ محدودیتی برای شبکه اینرنت نگذاشتند و امروز پیشرفت بالای ۷۵ درصد است. 

قالیباف بیان کرد: اگر سرور‌ها را بیاوریم داخل چرا می‌آورند داخل، چون ما نتوانستیم حوزه شخصی افراد را در داخل حفظ کنیم لذا آن را به خارج می‌برند. رهبری فتوا دادند که دسترسی به اطلاعات شخصی افراد حرام شرعی است. ما متخصص‌ترین افراد را در هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال داریم. فضای رمزارز‌ها فرصت بزرگ دور زدن تحریم است و در مجلس این کار را پیگیری میکنیم.

وی گفت: ما برای شفاف سازی، هوشمندسازی آن را دنبال کردیم، اما پراکنده کاری صورت گرفته و در دولت چهاردهم مبنای کارمان مردمی سازی و هوشمندسازی به خصوص در حوزه اقتصاد است.

در حوزه اجرای قوانین رسانه دچار مشکل هستیم

پزشکیان: جواب زاکانی را نمی‌دهم چون بعید می‌دانم تا آخر در رقابت بماند

مسعود پزشکیان در ادامه مناظره انتخاباتی چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری اظهار کرد که آقای زاکانی یک چیز‌هایی گفت، اما لازم نیست جواب او را بدهم، چرا که فکر نمی‌کنم تا آخر بماند و بخواهد دولت تشکیل دهد. 

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: ما اخلاق را در گفتگو‌های خود رعایت نمی‌کنیم و با مردم نیز همینطور رفتار می‌کنیم. روند اخلاقی ما با کسب و کار‌ها چگونه است؟ ما خطوط باند اینترنتی را اتوبان می‌کنیم، اما در هر ۵ متر یک مانع می‌گذاریم که این موانع اعصاب کسانی که از آن استفاده می‌کنند را خراب می‌کند. مگر زیرساخت‌ها را تقویت می‌کنیم نباید موانع ایجاد کنیم. 

پزشکیان بیان کرد: اگر بخواهیم در آینده از قافله علم و تمدن عقب نمانیم لازمه آن ارتباط با دنیا است. باید تلاش کنیم تا نخبگان از کشور خارج نشوند. ما فقط گناه را به گردن یکدیگر می‌اندازیم و حقیقت این است که بسته را برای کسانی که می‌خواهند کار اینترنتی انجام بدهند آماده نکرده‌ایم. 

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: یک نظرسنجی از مردم به عمل بیاورید تا ببینید از ما راضی هستند یا نه؟ شفافیت با عدد و رقم مشخص می‌شود نه با اینکه بنشینیم پشت تریبون و بگوییم اوضاع خوب است و در آینده نیز قرار است بهترین اوضاع را درست کنیم.  بنده اگر به قدرت برسم قطعاً بستر را برای کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند آماده خواهم کرد و زیرساخت‌های آن را فراهم می‌کنم.

جلیلی: هر ایرانی باید بتواند تولید کننده باشد

سعید جلیلی در ادامه گفت: امروز فضای مجازی مانند فضای واقعی با زندگی مردم عجین شده و دولت باید تهدیدات را به صفر برساند و از فرصت‌ها استفاده کند. حق مردم است که داده هایشان حفظ شود و جلوی کلاهبرداری گرفته شود.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: ما فکر میکنیم به جای محدودیت باید مسئولیت پذیری هوشمندانه را جدی بگیریم. گزارشات دوستان باید واقعی باشد. مرکز توسعه تجارت الکترونیک میگوید تعدادش ۴۰ درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: شبکه ملی اطلاعات در همه این سال‌ها ۲۰ درصد، اما الان ۶۰ درصد افزایش داشته است و ۹۶ درصد روستا‌ها اینترنت دارند و فیبر نوری را توسعه دادند

جلیلی بیان کرد: این زحمات دولت شهید رئیسی است که موانع قانونی‌اش را هم برطرف کرد. هر ایرانی باید بتواند تولید کننده باشد. عرض کردم که طبق قانون میتوانیم ده درصد هزینه اینترنت تولید محتوا را به افرادی بدهیم که در این فضا محتوا تولید میکنند.

شبکه ملی اطلاعات در دولت شهید رئیسی ۶۰ درصد پیشرفت داشته است

 قاضی‌زاده‌هاشمی: باید بتوانیم در تولید پهنای باند و محتوا توسعه پیدا کنیم

امیرحسین قاضی‌زاده‌‌هاشمی در ادامه برنامه گفت: صحبت‌ها را که می‌شنوند خودم را جای مردم می‌گذارم و آنها می‌گویند که این افراد قطعاً فرزندان جامعه را فرزندان خود نمی‌دانند. ما قرار است خادم مردم باشیم آنها بتوانند آرام زندگی کنند. بعضی حرف‌هایی که به زبان می‌آوریم اثر بی‌مسئولیتی است. 

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: دوستان توهین می‌کنند بکنند، اما بی‌انصافی نکنند. ببینند آمار‌ها در دو سال و ۱۰ ماه دولت شهید رئیسی چگونه بوده است. اگر کل فیلترینگ را برداریم و کل اقتصاد دیجیتال را به پلتفرم‌های خارجی ببریم، یک نفر کلاهبرداری کرد با آن چه کنیم؟ 

او ادامه داد: مگر در قضیه حاج قاسم اجازه دادند تصویر این شهید در اینستاگرام منتشر شود؟ آنها با قهرمان ملی ما این رفتار را کردند. مکرون نیز گفته است که ما باید به جای اینترنت آمریکایی اینترنت اروپایی به راه بیندازیم. 

امیرحسین قاضی‌زاده‌‌هاشمی ادامه داد: عدم سرمایه‌گذاری و حمایت دولت برای ایجاد شبکه‌های اجتماعی بزرگ و موثر و جهانی باعث شده است که ما عقب بیافتیم. ما باید وارد حکمرانی اینترنت در جهان شویم. چرا که دیگرانی که حاکمان این فضا هستند استاندارد‌ها و شاخص‌های خود را به ما تحمیل می‌کنند. باید بتوانیم در تولید پهنای باند و محتوا توسعه پیدا کنیم.

اصلا کل فیلترینگ را هم برداریم، اگر یک وقت هوس کردند حساب‌های ما را ببندند چه کار کنیم؟

زاکانی: نمی‌گذارم شما رئیس‌جمهور شوید

علیرضا زاکانی بیان کرد: آقای پورمحمدی و پزشکیان ستادهایشان را با هم هماهنگ کنند یک حرف را دوبار نزنند. من نه در دوره دانشجویی گذاشتم حق کسی را بخورند نه در مجلس گذاشتم کسی جیب مردم را بزند. امروز هم نمیگذارم کسی سر مردم کلاه بگذارد.

او ادامه داد: همه ما که اینجا نشستیم رئیس جمهور هستیم. آقای پزشکیان لازم نیست جواب مرا بدهید. من شما را می‌شناسم و قرآن می‌خوانید، اما مثل مجلس سر شما را کلاه می‌گذارند.

پزشکیان گفت: تا آخر می‌مانی؟

زاکانی جواب داد: حتما می‌مانم و نمیگذارم رئیس جمهور شوی.

پزشکیان گفت: انشاالله.

زاکانی ادامه داد: نوع مواجهه شما غلط است و کلی گویی می‌کنید و دائم در حال مطالبه‌گری هستید. به مردم برنامه ارائه کنید. مردم در فضای مجازی و اینترنت در شهرداری کار پیشروانه‌ای را انجام می‌دهیم، مثلا شهرزاد را ببینید. حاضرم ماشین بگذارم تا شما بروید ببینید چه کار‌هایی در آنجا شده است. 

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: اگر بنا باشد کسی درباره فیلترینگ صحبت کند آقای پورمحمدی نباید درباره آن صحبت کند، چون بیشترین فیلترینگ در زمان ایشان گذاشته شده است. اینجا نمیگذارم حق رئیسی نابود شود. کاری که روحانی نکرد و زیرساخت‌ها را توسعه نداد رئیسی انجام داد.

او ادامه داد: ناراحت نشوید و با هم گفتگو کنید. امروز موضوع فرهنگی است و شب عید است. سال ۹۵ و ۹۶ نقش آقای پورمحمدی در فیلترینگ چه بود یا از گذشته توبه کرده یا به چیزی رسیده است، لذا به هم احترام بگذاریم.

نمی‌گذارم کلاه بر سر مردم بگذارید

+

از میان اخبار

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

advanced-floating-content-close-btn