به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از تکناک،
این ابرکامپیوتر عظیم از حدود ۱۰۰ هزار پردازنده گرافیکی قدرتمند H۱۰۰ انویدیا برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی استفاده میکند و قرار است در آینده نزدیک با اضافه شدن ۵۰ هزار پردازنده دیگر از نوع H۱۰۰ و H۲۰۰، توان پردازشی خود را دو برابر کند.
ماسک در پلتفرم X اعلام کرد: «تیم XAI موفق شد در مدت زمان ۱۲۲ روز، این ابرکامپیوتر عظیم را راهاندازی کند. کولوس(Colossus) نه تنها قدرتمندترین سیستم آموزشی هوش مصنوعی در حال حاضر است، بلکه در آیندهای نزدیک به دو برابر ظرفیت فعلی خود خواهد رسید.»
شرکت دل نیز نقش مهمی در ساخت و راهاندازی سریع این ابرکامپیوتر ایفا کرده است.
این نشان میدهد که شرکتهای فناوری در سالهای اخیر سرمایهگذاری قابل توجهی در زمینه توسعه زیرساختهای هوش مصنوعی انجام دادهاند.
شرکتهای ماسک در ماههای اخیر خبرهای هیجانانگیزی در زمینه ابرکامپیوترها منتشر کردهاند.
تسلا نیز ابرکامپیوتر کورتکس خود را با استفاده از ۵۰ هزار پردازنده گرافیکی H۱۰۰ انویدیا و ۲۰ هزار تراشه Dojo توسعه داده است.
همچنین ایکس آموزش مدلهای هوش مصنوعی خود را روی ابرکامپیوتر ممفیس با ۱۰۰ هزار پردازنده گرافیکی H۱۰۰ خنکشونده با مایع آغاز کرده است.
اگرچه همه این ابرکامپیوترها به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کردهاند، اما هنوز مشخص نیست که تمام آنها به طور کامل آنلاین هستند.
راهاندازی و بهینهسازی چنین سیستمهای پیچیدهای زمانبر بوده و تأمین برق کافی برای آنها چالش بزرگی است.
بیشتر بخوانید:
به عنوان مثال، شرکت ایلان ماسک از ۱۴ ژنراتور دیزلی برای تأمین برق ابرکامپیوتر ممفیس خود استفاده کرده بود، اما باز هم آنها برای تأمین برق ۱۰۰ هزار پردازنده گرافیکی H۱۰۰ کافی نبودند.
همچنین آموزش مدل زبان بزرگ گروک نسخه ۲ به حدود ۲۰ هزار پردازنده گرافیکی H۱۰۰ نیاز داشت و ماسک پیشبینی میکند که نسخههای بعدی این مدل (گروک ۳) به منابع پردازشی بسیار بیشتری (در حدود ۱۰۰ هزار پردازنده H۱۰۰) نیاز خواهند داشت.